Raphinha Dias és un problema greu en el Barça. Joan Laporta s'ha cansat de la seva actitud i del seu rendiment, i té totalment decidit que li donarà sortida a l'estiu. No tindrà més oportunitats, i creu que ja han tingut massa paciència amb un jugador que mai no ha demostrat tenir el nivell necessari per ajudar l'equip. Així que el seu nom figura en la llista negra, independentment de qui sigui l'entrenador que arribi per substituir Xavi Hernández.

La intenció és poder recaptar una quantitat important de diners amb la sortida de l'internacional brasiler, i fins i tot recuperar pràcticament la totalitat de la inversió que van realitzar en el seu moment, d'uns 60 milions d'euros. El problema és que el valor de mercat de l'ex del Leeds United, del Sporting de Portugal o del Stade de Rennais ha caigut en picat, i sembla una missió realment complicada. I són pocs els pretendents que té.

Raphinha

En el passat, va ser considerat com un dels millors atacants de la Premier League, i els millors clubs del continent es barallaven per firmar-lo. Entre ells podem destacar al Manchester United, al Chelsea, al Tottenham Hotspur, al Liverpool, a l'Arsenal, al Bayern de Munic, al Paris Saint-Germain, a la Juventus de Torí... però ara cap d'ells sembla tenir interès en el crac culer. Per sort, hi ha alguns equips que sí que el tenen a l'agenda.

Però, evidentment, són d'un nivell considerablement inferior. Raphinha ha estat vinculat a Newcastle United, Aston Villa, Olympique de Marsella o SSC Napoli, i l'entitat que ara sembla tenir més predisposició a realitzar un esforç per treure'l del Camp Nou és el West Ham United. David Moyes continua estant convençut que el futbolista de 27 anys seria un excel·lent reforç per a la parcel·la ofensiva, i és capaç de recuperar la seva millor versió amb la continuïtat i la confiança necessàries.

Després de dos anys en el Barça, tot fa indicar que està vivint els seus últims mesos, i serà recordat com un fracàs, i una aposta personal de Deco que no va tenir èxit.

Quants diners seran necessaris per treure Raphinha del Barça?

Ara una pregunta que és necessari realitzar-se és quants diners seran necessaris perquè el Barça permeti la sortida de Raphinha. Laporta tampoc no té intenció de regalar-lo, si bé és conscient que no pot demanar els 60 'quilos' que va costar.

Joan Laporta Jordi Pujol Barça / Foto: FC Barcelona
Joan Laporta/ Foto: FC Barcelona

I es diu que, com a mínim, en demanarà uns 40 per asseure's a negociar.