Raphinha és un dels noms protagonistes a can Barça en les darreres setmanes. El futbolista de Porto Alegre no travessa precisament el seu millor moment. Lamine Yamal, de 16 anys, està aportant més a l'equip que un jugador que, a priori, va arribar a la capital catalana per marcar diferències.

No hi ha dubte que Raphinha és un gran jugador, molt ràpid i amb una gran cama esquerra, però els 58 milions d'euros que el FC Barcelona va pagar-li al Leeds United pels seus serveis situen el llistó més alt del que, de moment, està demostrant. Durant la darrera temporada, Raphinha va ser irregular, però, a grans trets, va sumar bons registres. Aquesta temporada la va iniciar amb millors sensacions i encara millors números, però una lesió muscular i una difícil tornada als terrenys de joc el té en un moment de dubte.

Raphinha enfadado Barça / Foto: EFE
Raphinha, lamentant una ocasió fallida durant un partit del Barça / Foto: EFE

Els famosos 70 milions d'euros

El cas és que, quan Raphinha estava rendint satisfactòriament, no es parlava de la seva possible venda, però, injustament pel jugador, ara que no es troba en el seu millor moment de forma, es recorden els famosos 70 milions d'euros. Durant els darrers períodes de traspassos, tant en l'estival com en l'hivernal, la Premier League va estar preguntant per ell.

Concretament, durant el darrer mes de gener, el Newcastle va oferir 80 milions d'euros, però Joan Laporta tenia clar que la plantilla de Xavi Hernández, en plena lluita per aconseguir la darrera Lliga, no podia sotmetre's a canvis de tant pes com ho hagués estat la venda d'un dels seus puntals.

Raphinha Kounde gol Barça Valencia / Foto: EFE
Raphinha i Kounde, celebrant un gol durant el Barça-València de la darrera temporada / Foto: EFE

Arribats al darrer estiu, de nou Newcastle i Chelsea van preguntar per la seva disponibilitat, però amb la deserció d'Ousmane Dembélé posant rumb cap al Paris-Saint Germain, el Barça va tancar la porta rotundament a qualsevol de les potencials sortides que podrien desbloquejar, per exemple, operacions com la dels Joaos.

Raphinha tornarà a protagonitzar un serial

Ara per ara, la secretaria tècnica del Barça busca un extrem i té diversos noms com a futuribles. El més sonat és Nico Williams, extrem que podria recalar al club culer de franc durant el pròxim estiu, però que podria fer-ho ja aquest pròxim mercat d'hivern si el Barça paga els 50 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió. Paral·lelament, també s'ha parlat de la possible compra definitiva de Joao Félix i, ja més llunyana,, però igualment desitjada, es troben operacions com les de Leroy Sané.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!