Rafa Nadal ha assegurat que és possible que el rei emèrit Joan Carles I s'hagi "equivocat" en algunes de les seves accions, però que sempre cal recordar "el que ha fet per Espanya". En una entrevista al diari italià Corriera della Serra, el tennista mallorquí, a banda d'excusar el borbó, s'ha negat a declarar si és d'esquerres o de dretes: "No em facis parlar de política", ha dit.

D'altra banda, Nadal també ha explicat perquè segueix vivint a Espanya, on la legislació fiscal és més elevada que en altres països. "Sóc espanyol i estic feliç de ser-ho. Evidentment, quan arriba la factura dels impostos, sóc una mica menys feliç. Però vaig tenir la sort de néixer en un país amb moltes virtuts, fet que em va donar una bona vida", ha dit. "Em sento profundament manacorí, mallorquí, espanyol i europeu. Quatre vegades afortunat", ha afegit.

El tennista, a més, també ha hagut de respondre qüestions teològiques com l'existència de Déu. "No sé si existeix, no m'ho pregunto. Per mi, l'important és portar-me bé, ajudar a qui ho necessita. Crec en la bona gent. I si Déu existeix, serà meravellós", ha afirmat.

Rafa Nadal Rei Felip VI EuropaPress

Nadal i el rei Felip / Europa Press

La crisi del coronavirus

Per últim, Nadal també ha parlat sobre la qüestió que està condicionant la vida de gairebé totes les societats del planeta: el coronavirus. "Encara sóc força jove, el físic segueix responent-me. Tot i així, si em contagio, puc contagiar persones de risc. Estic preocupat pels meus pares, per la meva família, per la meva comunitat. És el moment més difícil de la nostra vida. Per això és hora de lluitar per coses molt més importants que un partit de tennis. Hem de cultivar la confiança", ha dit.

La seva solució, superar la crisi "amb respecte". "Cap a nosaltres mateixos, cap als nostres éssers estimats i cap als demés. I amb responsabilitat i lògica. La gent mor a causa del virus, però també pots morir de gana. El cop a l'economia és molt sever. Necessitem trobar l'equilibri entre salut i feina, entre salut i protecció social. La seguretat és primordial, però també la llibertat i la dignitat", ha sentenciat.