Està costant, però a poc a poc el Barça està aconseguint treure's de sobre els salaris més elevats de la plantilla. Sergio Busquets ja ha anunciat la seva sortida del Barça, en no acceptar l'oferta de renovació, a la baixa, que li havia fet Joan Laporta. I ara, l'objectiu és que Jordi Alba segueixi el mateix camí que Busquets, amb la diferència que el lateral esquerre encara té un any més de contracte. El Barça entén que Alba té tot el dret del món de complir el seu contracte, encara que alhora li recorda que va ser un document i un acord firmat amb l'anterior junta directiva i que el Barça necessita una rebaixa salarial important.

Fins ara, Jordi Alba es negava a sortir del Barça, fins al punt de mostrar en públic el seu descontentament l'estiu passat, quan es va filtrar que el club blaugrana estava forçant-lo a acceptar una cessió a l'Inter de Milà. "No es tracta de si em sembla just o no. La situació és la que és. Al final crec que tothom actua com vol. En aquest sentit, et puc dir com actuo jo. Soc un home a qui, com sabeu, sempre li agrada que li vagin de cara. Jo també soc un home a qui li agrada anar de cara amb tothom. Ja sé que a molta gent no li agrada com soc de vegades, però soc així. No et puc dir res més. Crec que les coses es poden fer millor, però, sincerament, al cap i a la fi, el que he vist ja no em sorprèn res", va manifestar un Jordi Alba molt enfadat.

Gerard Piqué Sergio Busquets Jordi Alba banqueta|banc dels acusats Barça / Foto: EFE
Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba, a la banqueta del Barça / Foto: EFE

Piqué, Busquets... Jordi Alba?

Va començar la temporada i, com ja li havia avisat Xavi Hernández, el titular per al lateral esquerre va passar a ser Alejandro Balde, deixant per a la història la imatge de Piqué, Busquets i Jordi Alba compartint banqueta. Poc després, el central va anunciar que penjava les botes i ara ha estat el torn del centrecampista, que ha decidit que la seva etapa en el club blaugrana ha arribat al final, malgrat que Xavi Hernández ha fet tot el possible per convèncer-lo que seguís, com a mínim, una temporada més.

Ara, el Barça està intentant que Jordi Alba se'n vagi. El club li donarà totes les facilitats, li ofereix la carta de llibertat, encara que el lateral continua tenint molts dubtes. Entén que si vol disputar l'Eurocopa del 2024 ha de sortir del Camp Nou, ja que Balde s'ha adaptat i ja és una realitat.

Jordi Alba Barça / Foto: FC Barcelona
Jordi Alba, en un partit del Barça d'aquesta temporada / Foto: FC Barcelona

Jordi Alba, pendent de Messi

Jordi Alba està assumint que la seva carrera al Barça està arribant al final, encara que es manté a l'espera de veure si arriba o no Leo Messi. Si torna l'argentí, el lateral podria jugar una temporada més en el Barça. Si Messi se'n va a l'Aràbia Saudita, Jordi Alba té molts números de canviar d'aires.

I és que a França s'està especulant que l'oferta que ha rebut Leo Messi de l'Aràbia Saudita inclouria els fitxatges de Sergio Busquets i de Jordi Alba, una manera de què les 3 llegendes blaugrana es retrobessin a l'Al-Hilal, a la recerca de la Champions League asiàtica, després que l'equip saudita hagi perdut la gran final contra l'Urawa Red Diamonds japonès.