L'emotiva celebració de Leo Messi homenatjant Diego Armando Maradona ha donat la volta al món, però on més impacte ha generat, com era d'esperar, ha estat a l'Argentina, on la premsa destaca el bonic i històric moment que s'ha viscut la tarda d'aquest diumenge al Camp Nou.

olé|bravo

El diari 'Olé' destaca en gran la celebració de Messi / Olé

"Leo clava un xut amb l'esquerra a l'estil Diego"

El diari Olé, el mitjà escrit esportiu per antonomàsia de l'Argentina, ja anunciava en la prèvia que jugava "l'hereu", en referència a Messi, i després de l'homenatge dediquen diverses peces a l'homenatge, recordant els inici de Leo a Newell's, el pas de Maradona pels leprosos i fins i tot què feia Messi quan Diegol va disputar els històrics set partits amb la samarreta de Newell's. "Leo clava un xut amb l'esquerra a l'estil Diego i sorprèn tots amb la 10 leprosa. Va arribar el top, per sorpresa: [l'homenatge] de Lionel Messi, el seu hereu. Ja en la setmana havia homenatjat amb el Barcelona a l'entrenament amb el minut de silenci, també abans del partit. I li ha arribat el seu minut per fer-li un regal especial al 10 que va morir dimecres: golàs i festeig amb la 10 de Newell's, aquesta que Diego va portar amb tant orgull, els colors que estima Messi," expliquen a l'Olé.

clarin

Clarín parla en la seva versió digital de "commovedor homenatge" / Clarí

"Un homenatge al 10 etern"

"Es consumien els minuts d'un partit que ja estava liquidat. Però ell havia de fer alguna cosa més. Llavors va armar un eslàlom d'aquests que tots coneixen i ningú no desxifra, de dreta a esquerra. Va fingir treure el tret des del centre, va fer un pas més cap enfora i, vorejant el costat esquerre de la mitjalluna, li ha donat amb l'empenya esquerre. Lionel Messi, a l'estil Messi, a l'estil Diego Maradona i amb un festeig en homenatge al 10 etern", escriuen, per la seva part, a Clarín

"Va donar tot just un saltiró, símbol inequívoc de la poca importància del gol al context. Una carícia per aquí, una abraçada per allà i, llavors sí, quan es va quedar sol, el gest. Es va treure la samarreta culer i, com si fos una altra pell, un 10 a la seva esquena es va transformar en un altre", afegeixen.

Depo

La premsa argentina destaca l'homenatge de Messi a Maradona / Depo

Messi va veure en viu el debut de Maradona amb Newell's

La Nación, per la seva part, exposen la celebració de Messi d'aquesta manera: "Una imatge emblemàtica i un gest que ho resumeix tot: Messi llança un petó al cel, estén els seus braços, tanca els ulls i li ofereix el seu gol a Maradona. El tribut de Messi per a Maradona ha estat tot un impacte. I el significat de la samarreta de Newell's tan important per a Messi i tan significativa per al club de Rosari. I la història relata que el dia que va debutar Maradona amb el Newell's, un 7 d'octubre del 93, Messi era al camp, per veure l'estrena del seu ídol en un amistós davant l'Emelec".