Després d'aixecar una històrica Copa del Rei superant una llarga sequera de títols, l'Athletic Club ja s'està preparant per viure una temporada il·lusionant. Amb la final de l'Europa League en San Mamés en l'horitzó, els homes de Ernesto Valverde intentaran repetir una campanya il·lusionant, amb llicència per somiar en gran. Però per aconseguir aquest objectiu, la secretaria tècnica bilbaïna haurà d'executar diversos fitxatges, que puguin elevar el sostre competitiu de l'equip. De moment, ja s'ha mogut per reforçar la davantera.

Aymeric Laporte, una incorporació de pes per a l'Athletic Club...

I és que l'Athletic Club ja té tancades les incorporacions d'Álvaro Djaló i Ekain Azkune, que han de servir per pal·liar les baixes de Raúl García i Asier Villalibre. Però a més d'aquests dos fitxatges, el club basc està a punt de tancar una incorporació de pes en la defensa. I és que, segons han informat diversos mitjans de comunicació que segueixen l'actualitat del Athletic, Aymeric Laporte està a punt de tornar a San Mamés després de donar per conclosa la seva etapa a l'Aràbia Saudita, on ha pogut sumar unes quantitats estratosfèriques de diners a les seves harques.

Laporte / Foto: Al Nassr FC
Aymeric Laporte disputant un partit amb l'Al-Nassr d'Aràbia Saudita / Foto: Al Nassr FC

Amb aquesta incorporació, l'equip de Ernesto Valverde farà un salt de nivell significatiu. Perquè encara que ja té centrals d'un nivell molt alt com Daniel Vivian, Aitor Paredes o Yeray Álvarez, Laporte té una experiència i experiència a grans escenaris que serà vital per encarar una temporada amb tres competicions i amb la tornada de l'Europa League. De fet, es pot assegurar que és un dels futbolistes bascos en actiu amb més experiència en la màxima elit.

... que deixa sense espai Íñigo Martínez

D'altra banda, també s'havia especulat amb una possible tornada d'Íñigo Martínez a l'Athletic Club, però ara mateix aquesta opció sembla impossible. És cert que el basc podria ser un dels sacrificats de la secretaria tècnica blaugrana tenint en compte que a la plantilla hi ha diversos centrals d'un nivell molt alt, però la seva destinació seria precisament a l'equip que deixarà Aymeric Laporte aquest estiu.

Iñigo Martínez Barça / Foto: EFE
Iñigo Martínez disputant un partit amb el Barça en Montjuïc / Foto: EFE

Segons ha recollit el portal digital Todofichajes, l'equip de Cristiano Ronaldo ja hauria començat els primers contactes per fitxar el central basc. L'apartat econòmic no seria cap problema per a un equip que té un potencial financer gairebé il·limitat, amb què s'espera que en les properes setmanes es produeixin els primers contactes entre les parts implicades per tancar un moviment que seria una de les primeres vendes dels blaugrana d'aquest estiu.