Portugal sua tinta per estrenar-se amb victòria al Mundial de Qatar 2022 (3-2). Ghana, que partia com a inferior, ha demostrat que és necessari jugar molt bé per vèncer una selecció molt completa i desacomplexada.

🟢 Mundial Qatar 2022, DIRECTE | Última Hora d'avui

Ghana demostra que Portugal havia de patir per guanyar

Ja des d'abans del xiulet inicial, el context d'ambdues seleccions es prestava a un sol guió de partit. Portugal, amb grans noms al mig del camp com Rúben Neves, Otávio, Bruno Fernandes i Bernardo Silva, estava cridada a dominar el joc en la seva integritat. Mentrestant, Ghana, amb una defensa de tres de ciment armat i el recentment "fitxat" Iñaki Williams en punta, tractaria de guanyar-se les garrofes al contracop.

El plantejament d'Otto Addo era clar, però el cert és que l'equip portuguès no ha deixat d'assetjar la seva selecció en cap dels primers 45 minuts. Tant és així, que Cristiano Ronaldo faria el primer gol del partit al minut 30, però el seu gol seria invalidat per una falta prèvia molt rigorosa

Cristiano Ronaldo manos cara Portugal / Foto: EFE
Cristiano Ronaldo, amb les mans a la cara durant el partit entre Portugal i Ghana / Foto: EFE

El polèmic penal sobre Cristiano Ronaldo obre la veda dels gols

La polèmica ha estat servida per deixar a zero el marcador de Portugal, però també per trencar el 0-0 inicial. Cristiano Ronaldo, a la pugna per una gran assistència d'esperó de Joao Félix, ha caigut dins de l'àrea en una acció que l'àrbitre ha considerat punible i, naturalment, el mateix CR7 l'ha materialitzada per fer l'1-0 i consagrar-se com l'únic futbolista que ha marcat en cinc Mundials.

Un gol que ha arribat en el millor moment per als europeus i en el pitjor per als africans, ja que el combinat ghanès estava essent superior i Portugal ha recobrat forces en veure's per davant a l'electrònic. Sigui com sigui, i amb naixement a botes d'un dels noms propis del partit, Mohammed Kudus, ha caigut el gol de l'empat. Kudus, que ha estat un mal de cap constant per a la defensa lusa, ha aparegut a l'esquena de Rúben Dias per servir en safata de plata l'1-1 a André Ayew. Tan sols havien transcorregut 8 minuts del gol de Cristiano, que Ghana feia justícia restablint la igualada. El futbol deia una cosa, però la qualitat dels portuguesos ha dictat sentència i, primer Joao Félix rematant amb categoria un contracop, i després Rafael Leao per la mateixa via, posaria ja un 3-1 que ja semblava una distància sideral.

Rafael Leao celebracion gol Portugal Ghana / Foto: EFE
Rafael Leao, celebrant el seu gol durant el Portugal-Ghana / Foto: EFE

Tot i això, the black stars encara dirien la seva. Osman Bukari, al 89', retallaria distàncies per posar un 3-2 que deixaria amb l'ai al cor a tot Portugal. No obstant això, el marcador ja no es mouria i els tres punts caurien del costat luso no sense abans la relliscada més inoportuna dels últims temps.

Iñaki Williams, murri com el que més, se situava darrere de Diogo Costa després que aquest bloqués la pilota. En tirar-la a terra per disposar-se a jugar, el davanter de l'Athletic Club de Bilbao li arrabassaria per marcar a plaer, però una relliscada negaria l'empat als seus. D'aquesta inversemblant manera, l'equip de Fernando Santos es posiciona com el líder del Grup H aprofitant l'empat entre l'Uruguai i Corea del Sud (0-0).