Un solitari gol de Guedes ha fet justícia al domini de Portugal davant l'Holanda de Frenkie De Jong (1-0), i ha convertit els portuguesos en els primers guanyadors de la història de la Nations League.

Des d'un primer moment, els lusos han entrat més posats al partit, i la primera part ha tingut un clar accent portuguès. La verticalitat dels atacants donava bastants problemes a la defensa neerlandesa, sobretot amb arribades constants de Bruno Fernandes i Bernardo Silva, però sense massa encert. Els oranje no aconseguien trobar la fluïdesa en el joc i, sobretot Frenkie De Jong ho estava pagant, ja que no aconseguia entrar en contacte amb la pilota.

Cristiano Van Dijk Portugal Holanda Final Nations League @UEFAEuro

@UEFAEURO

Cristiano, desaprofitat

Tampoc apareixia l'estrella absoluta de la selecció portuguesa, Cristiano Ronaldo. Els migcampistes i extrems portuguesos no han nodrit de pilotes l'exjugador del Madrid, i s'han centrat a arribar amb velocitat i finalitzar jugades ràpidament, mentre Cristiano era un oasi que veia passar els avions Guedes i Bruno Fernandes pel seu costat. Però, tot i la claríssima superioritat dels locals, el marcador reflectia igualtat, almenys en gols, i els Països Baixos marxaven al descans amb les opcions intactes.

De fet, en els primers 15 minuts del segon acte semblava que els de Koeman mostraven una altra cara i volien començar a dominar la possessió que no havien ni olorat abans del descans, traduït amb la claríssima ocasió de Wijnaldum, que ha intentat marcar de vaselina, però Rui Patricio li ha llegit les intencions i ha tret una mà providencial per evitar el primer gol del partit.

Un primer gol que no s'ha fet esperar, però, quan era Holanda qui tenia els portuguesos contra les cordes, una fuetada de Guedes ha servit per començar a decantar la balança a favor dels lusos. El jugador del València ha recollit una molt bona assistència de Bernardo Silva per afusellar a Cillessen, que només ha pogut tocar la pilota, però no el suficient per evitar que Do Dragao celebrés el gol de la seva selecció.

Guedes De Ligt Portugal Holanda Final Nations League @UEFAEuro

@UEFAEURO

La diana de Guedes ha servit per recuperar uns minuts el domini mostrat durant la primera part, però ràpidament els Països Baixos s'han llençat a buscar l'empat, tot i que les ocasions clares de marcar han estat escasses. Rui Patricio només ha hagut d'intervenir en un cop de cap de Memphis, però a partir d'aquí, les arribades d'Holanda no acabaven de generar massa perill.

Un xut desviat de De Roon i un altre de Van de Beek que ha desviat Rui Patricio, a més de nombroses centrades laterals que han acabat en res, han estat els últims intents d'una Holanda que veia com se li escapava la possibilitat d'inscriure el seu nom en lletres d'honor a la història d'aquesta competició, que tot just comença a fer-se un nom al panorama futbolístic europeu.