El fitxatge de Martin Braithwaite ha generat una d'aquelles polèmiques que només s'entenen si una de les parts implicades és el Barça. Aquest dijous el club blaugrana va fer valer el punt 124.3 del Reglament General de la RFEF, el qual especifica que es podrà fitxar fora del període de mercat sempre que un membre de la teva plantilla s'hagi de passar 5 mesos allunyat dels terrenys de joc per una lesió. És el cas d'Ousmane Dembélé.

La normativa és més o menys justa però no l'ha inventat el Barça. En la presentació del punta danès, de fet, el mateix Josep Maria Bartomeu va reconèixer que calia modificar-la, i és que ara el Leganés —club on militava Braithwaite— no podrà fitxar​ per substituir-lo.

Tot i que altres equips ja havien fet ús d'aquesta norma en temporades anteriors, el diari Marca aprofita el traspàs de Braithwaite per disparar contra el Barça. "Això no està bé", titula a la seva portada. "Una injusta norma permet al Barça fitxar Braithwaite matant el Leganés", afegeix.

marca.750

Tenir ètica és important, però aquesta no pot ser selectiva. Fa només dos estius el mateix diari va publicar aquesta portada per anunciar l'arribada de Julen Lopetegui al Reial Madrid.

marca13

El club blanc va anunciar l'arribada del tècnic basc, que en aquell moment entrenava la selecció espanyola, només dos dies abans que comencés el Mundial de Rússia. Com tothom recorda, l'anunci va provocar un terrabastall a la Federació Espanyola i Lopetegui va ser destituït a última hora, de manera que el combinat nacional va haver de ser entrenat contra tot pronòstic per Fernando Hierro. El resultat és conegut per tothom: ridícul i cap a casa als vuitens de final. Aleshores, però, ningú es qüestionava si el fitxatge de Julen havia estat ètic.