Els aficionats de futbol tenen moltes ganes de tornar als estadis per veure els seus equips, però de moment a la Lliga i a la Champions és impossible. No obstant això, els últims dies s'han pogut veure imatges de graderies amb públic a la Copa del Rei, i algunes amb polèmica perquè no es respectaven les distàncies de seguretat malgrat la delicada situació que viu Espanya amb el coronavirus.

Ieclà-València

Un dels que més ha indignat ha estat l'enfrontament entre el Ieclà i el València, corresponent a la segona ronda de la Copa. Recordem que els partits de Copa es juguen a partit únic i sempre en el camp de l'equip de la categoria inferior. Els valencians van visitar l'estadi dels murcians de Segona Divisió B i van acabar guanyant per un resultat d'1-4.

Precisament, és amb els equips d'aquesta divisió que es permet que hi hagi públic als estadis. Però la retransmissió televisiva va mostrar les aglomeracions dels aficionats i va deixar palès com no es respectaven les distàncies de seguretat. Aquest fet va provocar que els usuaris a les xarxes socials explotessin i no entenguessin la situació. Per la seva part, el Ieclà va enviar un comunicat abans del partit en què assegurava que s'havia de deixar un seient entre espectador i espectador.

El Ieclà-València va recordar als partits que es podien veure abans del març del 2020, quan els aficionats cridaven, cantaven i celebraven els gols dels seus clubs. Però per què hi havia públic en aquest duel a l'Estadi Municipal La Constitució i no en un del Camp Nou?

Per què hi havia públic?

Ni a la Lliga ni a l'ACB hi ha aficionats i és que abans que hi hagi, ha de ser el Consell Superior d'Esports qui accepti aquesta situació. En tot moment, el govern espanyol va especificar que la prioritat serien les "circumstàncies sanitàries" i que es faria tot el possible per protegir la salut dels esportistes.

De moment, no s'ha considerat que sigui òptim tornar als estadis, però el pròxim 15 de gener, la Lliga, l'ACB i el Consell Superior d'Esports es tornaran a reunir per decidir què fan.

La Copa del Rei és un cas a part i és que, encara que participin clubs de Primera i Segona, no és considerada com a professional i la decisió de si hi ha públic és de la Federació Espanyola (RFEF) i també de cada comunitat autònoma.

 

Imatge principal: La graderia de l'estadi del Ieclà / DAZN