La polèmica s'ha destapat al voltant de Plácido Domingo després que una investigació de l'agència Associated Press ha fet públic el testimoni de nou dones del món de l'òpera que l'assenyalen d'haver-les assetjat sexualment. Uns fets que daten de finals dels anys 80, però que ara fan trontollar amb força un Plácido Domingo que ha indignat a molts després d'un comunicat en què ha assegurat que "les normes i els barems pels quals ara mesurem les coses són molt diferents als del passat".

I amb el cas d'assetjament de Plácido Domingo s'obre una nova via relacionada amb el tenor. Des de l'any 2011 que Domingo, gran seguidor i soci del Reial Madrid, sota la presidència de Florentino Pérez va ser distingit com a soci d'honor del club. El cantant d'òpera va ser distingit amb el reconeixement més alt dels socis juntament amb Vicente del Bosque i Rafa Nadal.

placido domingo gtres

GTRES

"El Real Madrid CF quiere mostrar de esta manera un reconocimiento público a las trayectorias profesionales de estos ilustres madridistas que sienten y aman a este club. (...) Plácido Domingo como fenómeno de la música que ha logrado ser un símbolo indiscutible de la historia de la ópera", deia el club en el comunicat.

Ara bé, el problema que li apareix ara al Madrid és saber si moralment ha de mantenir o no la condecoració a Plácido Domingo després dels casos d'assetjament sexual i si segueix tenint el "reconegut prestigi" (que diu el comunicat del Madrid) que tenia fins ara.

De moment, no han retirat aquesta distinció a Joseph Blatter, expresident de la FIFA, que va ser acusat d'administració deslleial i conflicte d'interessos que li van comportar la suspensió del seu càrrec de president i la condemna de sis anys sense poder estar relacionat amb el món del futbol. Blatter també va ser denunciat per assetjament sexual.

El Madrid de moment calla. Veurem com actua, si acaba actuant, Florentino Pérez.

Els socis d'honor del Reial Madrid
Soci d'honor Data  
Alfonso Senior 1952 President del Millonarios
Joseph Blatter 2006 President de la FIFA
Felipe Calderón 2008 President de Mèxic
Vicente del Bosque 2011 Exjugador i exentrenador del Madrid
Plácido Domingo 2011 Cantant
Rafa Nadal 2011 Tennista
Fernando Alonso 2012 Pilot de cotxes
Sergio García 2012 Golfista
Julio Iglesias 2012 Cantant
Pedro Ferrrándiz 2017 Exentrenador del Madrid