Gerard Piqué ja és a Xangai, on s'està disputant el Màsters 1000 de tennis i on diversos dels millors jugadors del món han posat en dubte la participació en la nova Copa Davis que impulsa Kosmos, la seva empresa.

El jugador del Barça ha aprofitat els quatre dies de festa d'Ernesto Valverde per presenciar en directe la semifinal entre l'alemany Alexander Zverev i el serbi Novak Djokovic, dos dels tennistes més crítics amb el canvi de format de la Davis.

En una roda de premsa fa uns dies, Djokovic va assegurar que no sap encara si jugarà el torneig però que posarà per davant la futura Copa del Món de l'ATP (Associació de Tennistes Professionals): "Entre les dues, donaré prioritat a la Copa del Món per Equips, perquè aquesta és competència de l'ATP, però, òbviament, encara hem de discutir-ho personalment dins del meu equip".

Novak Djokovic Wimbledon   EFE

El mes d'agost passat l'assemblea general de la Federació Internacional de Tennis (ITF) va aprovar aquest nou format de torneig que deixa enrere la tradicional competició de quatre caps de setmana i adopta un d'un sol cap de setmana, amb seu única i 18 equips.

Aquesta era la proposta del grup empresarial Kosmos, que va fundar i presideix Piqué, i que s'ha compromès a invertir 3.000 milions de dòlars durant un període de 25 anys, abonat per Hiroshi Mikitani, director de Rakuten, l'empresa japonesa de comerç electrònic que patrocina la samarreta del Barça.

El nou format, que substitueix l'establert des del 1900, entrarà en vigor a partir del 2019 i la setmana vinent se celebrarà l'acte de presentació a Madrid, seu per als dos pròxims anys.

Entre aquest torneig i la copa de l'ATP, va recordar Djokovic, hi hauria només unes cinc o sis setmanes: "Sento que la data de la Copa Davis és realment dolenta, especialment per als millors jugadors".

L'alemany Zverev, cinquè millor jugador del rànquing ATP, va ser molt més clar per esborrar-se de la Davis per l'acumulació de partits: "Crec que tots els millors diran el mateix. Vull dir, tenim un mes i mig de descans en la nostra temporada, i això és a finals de novembre i desembre. Fer un torneig a final de novembre és una bogeria perquè tots estem cansats".

zverev   EFE

"Els jugadors", va prosseguir, "vam tenir converses amb l'ATP sobre com fer que la temporada sigui més curta i no més llarga" i això "no està succeint" per la qual cosa, va insistir, "et garanteixo que no seré l'únic" que es negui a jugar.

El número dos del tennis mundial, Roger Federer, no va ser tan dur però va dir que no creu que aquest torneig sigui per a ell: "Ja veurem què passa, però no crec que això hagi estat dissenyat per a mi. Això està dissenyat per a la futura generació de jugadors".