La temporada del Athletic Club de Bilbao està sent excel·lent fins al moment, i pot acabar amb matrícula d'honor en cas que aconsegueixin conquerir la Copa del Rei i classificar-se a la pròxima edició de la Champions League, que són els dos objectius que Ernesto Valverde s'ha marcat. El rendiment espectacular de pràcticament totes les seves peces ha provocat que estiguin superant totes les expectatives, i l'afició torna a estar il·lusionada.

Però hi ha jugadors que tenen intenció de fer les maletes quan arribi el mercat estival, ja que no estan satisfets amb els minuts que estan tenint. Un exemple molt evident d'això és el capità i l'ídol de la grada, Iker Muniain, un 'one club man' que pot presumir de tenir alguns dels rècords de precocitat en la història de l'entitat. Tanmateix, i encara que és el capità del primer equip, té intenció de sortir el juny, quan expira el seu contracte.

Iker Muniain Athletic Club banqueta|banc dels acusats / Foto: Europa Press
Iker Muniain/ Foto: Europa Press

No ha jugat pràcticament res, només 725 minuts en tot el curs, i està buscant un nou desafiament. Encara que no és l'únic que sembla tenir un peu i mig lluny de San Mamés, ja que Dani García, Imanol García de Albéniz o Raúl García també estarien convençuts que el millor que poden fer és anar-se'n. I el mateix es pot dir del protagonista d'avui, Asier Villalibre, que està tenint un paper residual en els esquemes de 'El Txingurri'.

Durant els últims sis mesos de l'anterior campanya va jugar a préstec en l'Alabès, i va ajudar a aconseguir l'ascens des de La Liga Hypermotion són sis dianes i dos passos de gol, que li van valer per tenir una nova oportunitat en el Athletic. Però fins al moment només ha jugat 669 minuts, gairebé tots entrant com a revulsiu, encara que en copa sí que ha tingut més importància, i ha anotat sis gols en sis xocs, a més d'un altre en La Liga EA Sports.

Asier Villalibre Athletic Club EFE
Asier Villalibre/ EFE

L'excel·lent moment de forma de Gorka Guruzeta ha provocat que 'El Búfal' no tingui oportunitats amb Valverde, i ni tan sols l'absència d'Iñaki Williams durant el temps que va estar a la Copa Àfrica no el va ajudar a disposar d'un rol més important.

El RCD Mallorca es postula per acollir Villalibre

Per sort per a Villalibre, les escasses oportunitats que està tenint a Bilbao no han impedit que tingui ofertes per seguir en l'elit. I el RCD Mallorca es postula per acollir a les seves files l'internacional espanyol en categories inferiors.

De manera que pot acabar en Son Moix, on Javier Aguirre el rebria amb els braços oberts.