Pep Guardiola és un dels entrenadors més cotitzats del panorama futbolístic actual. Tot i que el tècnic català ha transmès en diverses ocasió que al Manchester City es troba com a casa, són nombrosos els clubs i seleccions que s'han interessat en l'exentrenador del Barça i han arribat a realitzar ofertes per als seus serveis. La darrera que hem conegut ha estat la d'una de les seleccions que arranquen el Mundial com a favorites, el Brasil, actualment dirigit per Tite. I és que, Francisco Novellato, actual vicepresident de la Confederació Brasilera, en una entrevista a Rádio Grenal ha explicat tots els detalls: "Fa tres anys, un vicepresident va contactar amb Guardiola. Ell estava disposat a acceptar, però guanya 24 milions d'euros a l'any a Anglaterra". 

Les xifres astronòmiques del City compliquen la sortida de Guardiola

Així doncs, l'elevat salari del contracte que actualment manté a Pep Guardiola lligat a la part skyblue de Manchester, complica un possible canvi d'aires del tècnic català. Seguint la mateixa línia, el mateix Francisco Novellato explica també que la reacció dintre de la CBF va ser d'absoluta sorpresa. "A la persona que va anar darrere d'ell per quan Tite marxi quasi li dona un infart al saber-ho. Hauries d'oferir-li un milió més perquè vingués. Si fas càlculs, no hi ha manera possible", va concloure. 

Tite seleccionador Brasil / Foto: Europa Press
Tite, seleccionador del Brasil, en una roda de prensa / Foto: Europa Press

Per aquest motiu, el somni de la Canarinha de veure a totes les seves estrelles sota les ordres de Pep Guardiola sembla llunyà. Ara bé, Guardiola acaba contracte amb el Manchester City al final de la temporada 2022/23, i això podria obrir les portes a un nou destí per al català. I aquest nou camí podria ser una selecció. De fet, el mateix exentrenador blaugrana ja va deixar caure aquesta possibilitat a l'estiu del 2021, precisament a un acte de la companyia brasilera XP Inventos. "Una selecció és el pas següent. He de prendre'm un descans després de set anys al Manchester City, necessito aturar-me i veure, aprendre d'altres entrenadors i potser agafar aquest camí. M'agradaria entrenar a una Eurocopa, una Copa Amèrica o un Mundial". 

Un futur obert 

D'aquesta manera, el futur de Pep Guardiola encara és tota una incògnita. Els darrers mesos de temporada seran decisius per acabar de conèixer la decisió del tècnic de Sampedor. Encara amb el somni d'aconseguir la primera Champions League de la història del Manchester City, prolongar el contracte amb els skyblue pot ser una opció; tanmateix, el desgast de portar tants anys a una mateixa plaça pot acabar pesant i podria abandonar el club que dirigeix des de la temporada 2017/18.

Pep Guardiola Manchester City / Foto: EFE
Pep Guardiola en un partit amb el Manchester City / Foto: EFE

Les declaracions de Pep Guardiola realitzades fa dos estius podria fer pensar que el seu següent pas estarà relacionat amb una banqueta d'alguna de les seleccions amb més prestigi internacional; però, tot i això, no es pot descartar cap escenari. El que no deixa cap mena de dubte és que el món sencer del futbol seguirà de prop el futur d'un dels millors tècnics de la història de l'esport rei.