Pep Guardiola és un dels noms propis que s'han donat cita a la Costa Brava per formar part del llistat de luxe dels participants de la segona edició del Costa Brava Legends Trophy de golf. Amb figures tan reconegudes com Aritz Aduriz, Bernd Schuster o Ruud Gullit, l'entrenador del Manchester City segueix sent dels que més expectació aixeca.

I Guardiola, ja de vacances, ha parlat sense embuts sobre molts dels temes que ocupen l'actualitat futbolística. Des de les trames de partits arreglats fins a la desfeta del Barça a Anfield, quan ha aprofitat per defensar la figura d'Ernesto Valverde, el de Santpedor s'ha pronunciat sense problemes sobre tot allò que se li ha preguntat.

 

Els partits arreglats, impensable a Anglaterra

Guardiola ha defensat la inviolabilitat del futbol britànic, tot just quan el futbol espanyol està sent esquitxat per la trama Oikos. Ha defensat que a Anglaterra "no hi ha partits arreglats. I si passa, en un mes està tot solucionat. Segur que Tebas, que sempre està preocupat per les lleis d'altres països, es posarà a treballar per solucionar-ho", ha assenyalat.

L'exentrenador del Barça també ha defensat, després de guanyar la seva segona Premier seguida, que "guanyar la lliga és molt més difícil que la Champions. A més, si guanyes la lliga, estàs content molta més estona, i si perds la Champions, estàs fotut durant dos dies i ja està", ha puntualitzat.

Guardiola justifica la desfeta d'Anfield

El Barça ha acabat la temporada amb un gust agredolç després de perdre la Copa contra el València i, sobretot, caure eliminat estrepitosament a Anfield contra el Liverpool. Guardiola, que ha competit frec a frec amb el Liverpool de Klopp per guanyar la Premier, ha volgut restar gravetat a aquesta derrota que tant ha afectat el barcelonisme.

"A Anfield, la gent ho donava per fet, però és un camp molt complicat i pot passar el que finalment va passar", ha assegurat. A més, ha volgut defensar Valverde, sovint qüestionat pel seu estil futbolístic: "Se'l critica perquè no ha guanyat un partit. Sembla que si no guanyes tots els títols, ho fas malament. Jo sí que m'ho passo bé veient el Barça", ha conclòs.