Sergio Busquets ja ha advertit que no renovarà el seu contracte, i abandonarà el Barça el pròxim estiu. Així li ho va confirmar a Joan Laporta i a Xavi Hernández en una reunió que van mantenir fa unes setmanes, per parlar dels seus plans de futur. Passi el que passi en aquesta temporada, serà l'última que visqui com a jugador blaugrana, i també es retirarà de la selecció espanyola després del Mundial de Qatar. Així que tot portava a pensar en la seva possible retirada del futbol en actiu.

En el Camp Nou creien que si el capità de la plantilla deia adeu seria per penjar les botes, i posar punt i final a la seva dilatada i reeixida trajectòria. Però tampoc no es pot descartar la possibilitat que acabés marxant a una destinació exòtica, en una lliga poc exigent i mediàtica, on pogués gaudir de descans i percebre un sou molt elevat. El que ningú no esperava, ni espera, és que pugui acabar en un altre conjunt 'top' d'Europa.

sergio busquets modric real madrid barca clasico efe
Sergio Busquets/ EFE

Però això és exactament el que pot acabar succeint. Perquè a Anglaterra assenyalen que Pep Guardiola ha contactat amb el seu antic pupil, per fer-lo saber que estaria molt interessat en poder tornar a treballar junts. I el de Badia del Vallés, lluny de rebutjar la idea, ha respost que també estaria entusiasmat per poder coincidir novament amb l'entrenador que més l'ha marcat al llarg de la seva carrera, amb molta diferència.

I és que 'Busi' va coincidir amb el de Santpedor per primera vegada en el filial del Barça, aconseguint l'ascens a Segona Divisió B. L'any següent, van fer junts el salt al primer equip, i va tenir la valentia d'apostar per ell com titular indiscutible, traient el lloc a tot un pes pesant del vestuari com Touré Yaya, que va haver d'acabar marxant-se, fart de ser suplent. Una dècada després de la sortida de l'entrenador català, poden acabar retrobant-se.

Ho farien, evidentment, al Manchester City, és a dir, que coneixeria la Premier League, una lliga sempre molt atractiva, i podria continuar disputant la Champions League.

Guardiola ofereix a Busquets la possibilitat de retirar-se als Estats Units

En l'Etihad Stadium, Busquets no tindria un paper massa protagonista, però sí que podria disposar de minuts, a causa que participen en moltes competicions. I Guardiola creu que podria ser molt beneficiós tenir algú amb la seva experiència i experiència a la plantilla.

Cobraria un sou important, i el campió del Mundial de Sud-àfrica podria acabar retirant-se als Estats Units, on el City Football Group controla a una franquícia de la Major League Soccer.

Així que Sergio acabaria els seus dies en l'elit en el New York City.