Pecco Bagnaia i Marc Márquez són els dos grans noms de MotoGP que han estat protagonistes principals en aquest inici de campionat. En el cas del pilot italià perquè va ser el gran dominador del Gran Premi de Qatar i el del català perquè va ser un protagonista principal al Gran Premi de Portugal. I tot això porta a una enemistat existent dins de Ducati, que en cert sentit recorda la relació de Marc Márquez amb Valentino Rossi.

Primera batalla entre Pecco Bagnaia i Marc Márquez

La primera cursa de la temporada va ser espectacular per la gran igualtat que es va veure sobre l'asfalt del circuit de Losail. Però és que el punt culminant va ser a Portimao, amb un final de cursa de diumenge totalment inesperat. Bagnaia i Márquez van xocar quan el català estava avançant l'italià, i els dos pilots es van quedar sense puntuar. Una acció discutida, que va generar molta polèmica i que no s'acabarà de passar pàgina fins que es disputi la propera cursa.

Pecco Bagnaia Marc Márquez / Foto: EFE
Marc Márquez perseguint Pecco Bagnaia / Foto: EFE

I aquest incident de cursa, que va acabar sense sancions, va ser el punt de desentesa entre els dos pilots. L'expilot Loris Reggiani explica al canal 'Zam Tube' que afecta directament a "la lluita interna per la Ducati oficial". I és que Bagnaia, que ja era reticent a acceptar Marc Márquez a la fàbrica italiana, ara veu com la seva presència molesta més que ajuda. I per això no accepta que sigui un rival dins de la mateixa escuderia.

Una situació, doncs, que recorda a la guerra de Marc Márquez amb Valentino Rossi. Un nou rival important i que serà destacat en aquesta temporada a MotoGP. I aquesta guerra interna dins de Ducati i exterioritzada sobre l'asfalt no ha fet més que començar.

Marc Marquez Gresini Racing MotoGP / Foto: Europa Press
Marc Marquez, dins del box de l'equip Gresini Racing / Foto: Europa Press

Marc Márquez encara ha de millorar

El que tothom sap és que Marc Márquez és un candidat important per guanyar el Mundial de MotoGP. El pilot català ha fet un pas endavant amb el canvi d'equip i serà un pilot que segur que anirà a més a mesura que passi la temporada. El pilot de Cervera es torna a sentir competitiu i ja capaç del millor en aquest tram de temporada.

Ara només queda esperar i que la temporada avanci. El cas és que les motos encara han d'evolucionar i Marc Márquez s'ha d'acabar d'adaptar al seu nou equip. I tot apunta que serà un gran espectacle de temporada. Només s'han disputat dues curses i ja han passat moltes coses. La propera cursa serà la setmana vinent al Gran Premi de les Amèriques, amb un Marc Márquez que podria donar la campanada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!