És una de les grans incògnites d'aquesta temporada. Pau Gasol encara no sap què fer, si seguir un any més o retirar-se, però sí que té molt clar que si segueix serà al Barça. Saras Jasikevicius li agradaria una figura com la seva, que exerceix de líder al vestidor i que aporta un factor extra a la pista.

"Estic posant tots els factors en una balança"

Pau Gasol ha trencat el seu silenci després d'anunciar la seva retirada de la selecció espanyola i ho ha fet en la presentació de la renovació per dos anys entre l'IFA i la Gasol Foundation per prevenir l'obesitat infantil. El de Sant Boi segueix donant voltes al fet de continuar en actiu. "No serà una decisió fàcil i quan ho sàpiga us ho faré saber. Fa 23 anys que soc professional i estic posant tots els factors a la balança per prendre una decisió aviat i poder comunicar-la. No està presa al 100 per 100. Si miro enrere són molts anys gaudint de coses molt interessants", ha expressat.

Pau Gasol Liga ACB EFE

Gasol i Oriola aixequen la Lliga / EFE

Un dels factors clau en tota aquesta història és la seva família. "Depèn més de mi i de la meva família, fa molts anys que estem en l'esport que estimo i que ha estat i és una part que no es pot reemplaçar de la meva vida. M'he pres un temps després de Tòquio per pensar i desconnectar. Si segueixo jugant assumeixo uns riscs. He de veure els pros i els contres. Em queden un parell de voltes més, l'estabilitat és quelcom que la meva família no hem tingut. Hi ha dies que tinc ganes de tornar a entrenar i altres dies que no ho veig tan clar", ha confessat. El català té una doble factura d'escafoides amb 40 anys i ara el que està valorant és el que pot fer al present. 

D'altra banda, es parlava de la possibilitat que inclús Marc Gasol jugués al Barça. "És una cosa molt personal i subjectiva. Anem a esperar al que vulgui fer. No estem condicionats en què vulgui fer l'altre. Tenim la sort de poder decidir el final de les nostres carreres. Ell té cinc anys menys que jo. Jo també estic a l'expectativa. Els dos ens donem suport a mort", ha explicat.

Pau Gasol Davies Barca Euroliga EFE

Gasol celebrant amb Davies / EFE

El més probable és que el mitjà dels Gasol vagi al Girona, que estan a la segona màxima categoria del bàsquet espanyol. "S'ha guanyat la llibertat i flexibilitat de prendre la seva pròpia decisió en el seu moment. Té molta il·lusió al Girona, jo també estic involucrat com a vicepresident del club i ell és el president", ha dit el seu germà.

En contacte amb Navarro

L'ex dels Grizzlies, Lakers, Chicago Bulls, Spurs, entre altres, ha revelat que està en contacte amb Juan Carlos Navarro, el màxim responsable del bàsquet al Barça. "M'envia algun missatget i anem parlant. I li dic que em prendré un temps i aprecio l'interès que un equip com el Barça vulgui tenir-te. A Juan Carlos, com amic, li diré quan hagi pres una decisió. El factor econòmic és un factor més, però no és el principal sens dubte".

Pau Gasol ho ha volgut rematar amb la següent frase: "No em veig jugant en un altre equip a Europa que no sigui el Barcelona, per a mi no tindria sentit". Tot dit. Només cal esperar veure si segueix la seva història com a culer o es retira.

 

Imatge principal: Pau Gasol amb la samarreta del Barça / FCB