El Barça ha anunciat aquest divendres que Pau Gasol serà assessor estratègic i ambaixador global del club als Estats Units durant dos anys.

Gasol, que actualment milita als Milwaukee Bucks de la NBA però amb passat blaugrana com a jugador, ajudarà al Barça a "obrir noves oportunitats de negoci, gràcies al seu prestigi, experiència i xarxa de contactes" al país nord-americà.

Segons assegura l'entitat blaugrana en un comunicat, Gasol "és un ídol després d'una trajectòria de gran èxit durant 18 anys" a la NBA, de manera que és el millor aliat per enfortir la marca Barça als EUA. 

Tot i que la tasca de Gasol encarà no està del tot definida, el club sí que ha matisat que l'acord amb el jugador inclou la col·laboració entre la Fundació Barça i la Gasol Foundation. Com a assessor estratègic, Pau també estarà vinculat a l'oficina blaugrana de Nova York, dirigida per Xavier O'Callaghan, amb l'objectiu d'augmentar la base de fans que el Barça té al país ianqui.

El president del club, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat que tornar a comptar amb Pau Gasol "és un orgull" perquè és "un esportista exemplar i una persona amb uns valors que compartim al Barça" i, a banda de la seva vessant com a jugador de bàsquet, ha destacat la seva tasca "ajudant als més necessitats".

Per la seva banda, Gasol ha assegurat que representar el Barça "és un repte que afronto amb il·lusió" i que espera "aportar el coneixement adquirit i ajudar al club per consolidar la seva marca en el context americà".

Camins que es tornen a unir

Pau Gasol torna així al club que el va veure créixer. El de Sant Boi va arribar al Barça amb 16 anys la temporada 1997/98 i de la mà de Joan Montes va debutar a l'ACB l'any següent, el gener del 1999, contra el Càceres. Després de destacar als "playoffs" de la temporada 200/01, Gasol va ser captat el 2001 pels Atlanta Hawks al Draft de l'NBA, tot i que els seus drets van ser venuts als Memphis Grizzlies.