A Itàlia ja comencen a tenir dubtes de l'arribada de Luis Suárez a la Juventus. Un contracte que semblava tancat per deu milions d'euros per temporada però que encara no s'ha fet efectiu. El mateix diari Corriere dello Sport, un dels més prestigiosos en premsa esportiva, dedica la seva portada d'avui amb el títol "Leo bloqueja Suárez".

portada corriere

L'article explica que "si Messi no es mou, l'uruguaià podria quedar-se a Barcelona i tenir conseqüències immediates en el destí del pistoler". Destaca la bona sintonia que tenen entre ells, "són veïns de Castelldefels, on tenen a quinze minuts la ciutat esportiva de Sant Joan Despí i les dues dones mantenen una bona relació, fins i tot han compartit negocis juntes". També parlen de la vida que tenen a Catalunya, on estan contents de fer créixer la família: "Els nens estan inscrits a la mateixa escola, la majoria del temps lliure el passen junts i van de vacances plegats a Eivissa o al Pirineu. Els encanta jugar a pàdel, l'últim partit va ser ahir per descarregar la tensió dels darrers dies". I amb tots aquests exemples, la premsa italiana els compara amb "dos grans germans".

En aquest context, a Itàlia asseguren que una de les condicions imprescindibles que va posar Jorge Messi, pare i representant del 10, és que la directiva de Josep Maria Bartomeu ha de mantenir Suárez en el primer equip: "El clan Messi el considera essencial per a un projecte guanyador i li van fer saber al president que no va agradar gens el tracte que va tenir el nou entrenador, Ronald Koeman, amb l'uruguaià després d'aterrar a la banqueta i convidar-lo a trobar un altre equip amb una trucada de poc més d'un minut". Les maneres, impensables en una empresa professionalitzada i de prestigi, no van ser les correctes. Però si aquesta és una de les condicions que Bartomeu acaba acceptant, serà un altre exemple de com Messi mana més enllà del terreny de joc. Altres casos recents són els contractes estirats com un xiclet que se li va fer en el seu dia a José Manuel Pinto o, actualment, a Jordi Alba.

La idea que Messi es queda a Barcelona va guanyant pes en les darreres hores. L'expert i representant Josep Maria Minguella ha donat un 80% a la probabilitat del sí de Leo, i repassant les seves anades i vingudes a la selecció argentina no seria cap novetat. Precisament, al seu país la premsa també va en aquesta línia. Des del canal televisiu Fox Argentina, es pregunten en quina posició quedarà Koeman després d'acomiadar Suárez de males maneres i ara haver-se'l d'empassar per reial decret.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat