Qualsevol gran negociació al mercat de fitxatges implica moltíssimes variables i a moltes persones diferents, i en el cas d'Erling Haaland no és una excepció. El davanter noruec fa mesos que és pretès pel Barça, que ha intentat quadrar els números per poder encaixar tant el seu sou, com el pagament de la seva clàusula i les comissions per a l'entorn del jugador.

L'economia del Barça no permet fitxar Haaland

Ara com ara, el Barça sembla a prop de llançar la tovallola, si no ho ha fet ja, perquè assumeix que atesa la situació econòmica de l'entitat és impossible fer front a un fitxatge que, sumant tot, podria arribar a costar més de 300 milions d'euros.

erling haaland gol borussia dortmund europa press

Haaland i el seu entorn segueixen escoltant ofertes per dirimir el seu futur / Europa Press

Perquè als 80 milions d'euros de la clàusula de rescissió amb el Dortmund, que el Barça o l'equip que el fitxi ha de pagar, se li ha d'afegir el sou del davanter, que es presumeix que s'acostarà als 40 milions d'euros per temporada, més les comissions al seu agent, Mino Raiola, i al seu pare, Alf-Inge Haaland.

I és precisament la comissió d'aquest últim el que ha estat un dels factors determinants per dinamitar la negociació amb el Barça. Perquè segons informa el diari alemany Bild, el pare del futbolista estaria demanant una bonificació de més de 30 milions d'euros pel fitxatge del seu fill, una cosa que fa més impensable encara que el Barça vagi seriosament a pel jugador.

City i Madrid semblen ser els favorits

Esportivament, serà una mala notícia no poder comptar amb l'encara davanter del Borussia Dortmund, però econòmicament el seu fitxatge comprometria encara més el futur a mitjà termini de l'entitat. Si Laporta ja va renunciar a l'estiu a Messi pel bé de l'economia del club, no fer fitxatges d'aquesta magnitud també pot ser considerat un moviment semblant.

Harry Kane Tottenham Aston Villa Europa Press

Harry Kane continua sent objecte de desig del City / Europa Press

Si el Barça es retira definitivament de la lluita, els únics dos candidats que hi ha, de moment, són el Manchester City i el Reial Madrid. L'equip anglès, on precisament Alf-Inge Haaland es va retirar com a jugador, podria pagar totes les despeses del fitxatge, encara que sembla que el davanter favorit continua sent Harry Kane, la qual cosa li obriria les portes de bat a bat al Reial Madrid.

Florentino vol segellar el fitxatge de Kylian Mbappé, però somia ajuntar-lo amb Haaland. Així, tindria un altre estiu galàctic, dels que tenia fa anys, i el nou Santiago Bernabéu veuria córrer i marcar a dues de les futures i presents estrelles del futbol mundial.

 

Imatge principal: Alf-Inge Haaland, pare del davanter del Borussia Dortmund / Europa Press