El Vila-real no ha començat la temporada com s'esperava. Amb Quique Setién a la banqueta, el conjunt groguet va ser un desastre, fins que el club va decidir acomiadar l'entrenador càntabre, donant-li l'alternativa a José Rojo Martín, Pacheta. L'entrenador burgalès va assumir el repte, encara que va posar a sobre de la taula un nom que vol per al mercat d'hivern, el de Rafa Mir. El davanter murcià és suplent al Sevilla, per la qual cosa en el Vila-real són optimistes a l'hora d'aconseguir la seva incorporació.

I és que Pacheta creu que Rafa Mir és un davanter de primer nivell, un jugador estrella. Ho va tenir a les seves ordres a l'Osca, quan el murcià es va donar a conèixer, i posteriorment va intentar fitxar-lo per al Valladolid, un objectiu que no va poder ser per la falta de múscul econòmica del conjunt castellà.

Rafa Mir Sevilla Reial Madrid EFE
Rafa Mir, celebrant un gol amb el Sevilla / Foto: EFE

Pacheta vol Rafa Mir

Pacheta considera imprescindible incorporar un davanter centre. Té en plantilla Gerard Moreno, que veu més com a segona punta, i Sorloth, un atacant molt interessant, encara que no destaca per la seva capacitat golejadora. L'entrenador creu que Rafa Mir seria el reforç perfecte per augmentar les opcions del Vila-real, sap que el davanter vol sortir de Sevilla i que és un fitxatge econòmicament viable, per la qual cosa espera que es faci efectiu.

El Sevilla no posarà problemes per donar-li sortida a Rafa Mir, sempre que recuperi els 16 milions d'euros que va pagar als Wolves fa dos anys. El davanter no ha encaixat en el Sánchez Pizjuán, per la qual cosa és transferible. Falta per veure si el Vila-real posa els diners a sobre de la taula.

Rafa Mir gol Sevilla Reial Madrid / Foto: EFE
Rafa Mir, després de marcar-li un gol al Reial Madrid / Foto: EFE

Sense oportunitats a Anglaterra

Nascut a Cartagena fa 26 anys, Rafa Mir va començar la seva formació com a jugador en les categories inferiors del Barça, després de rebutjar una oferta, precisament, del Vila-real. En edat de cadet, Mir va marcar 32 gols, però va acabar sent rebutjat, la qual cosa li va portar a tornar a casa, a jugar en el futbol base de la Múrcia. I la jugada li va sortir bé, ja que el seu excel·lent nivell va cridar l'atenció del València, que el va incorporar per a la seva filial, des d'on debutaria amb el primer equip.

En el 2018, però, la carrera de Rafa Mir va fer un gir, quan va ser traspassat al Wolves, a canvi de 2 milions d'euros. A Anglaterra, tanmateix, no va tenir oportunitats, el que el va dur a jugar com cedit en el Las Palmas, el Nottingham Forest i l'Osca, on va firmar una temporada i mitja espectaculars a les ordres de Pacheta. El Sevilla no ho va dubtar i el va firmar a canvi de 16 milions d'euros, avançant-se al València i a l'Atlètic de Madrid. En el Pizjuán, tanmateix, no és important. El Vila-real ho vol, per petició de Pacheta.