Després d'un mercat d'hivern aturat, en el qual només ha arribat un Vitor Roque que ja tenia tancat el seu acord amb el Barça des de l'estiu passat, la secretaria tècnica liderada per Deco es prepara per viure un estiu transcendental per al futur del projecte blaugrana. Primer de tot, haurà d'encertar amb el substitut de Xavi Hernández a la banqueta i després, haurà de brindar-li al nou entrenador diversos fitxatges que puguin pal·liar algunes de les carències que ha tingut l'equip durant la vigent temporada.

El Barça necessita un migcampista defensiu i es fixa en Aleix Garcia

En aquest sentit, el Barça haurà de fitxar costi el que costi un migcampista defensiu. El conjunt blaugrana va decidir apostar per Oriol Romeu com a recanvi de Sergio Busquets, però el futbolista d'Ulldecona no ha sabut adaptar-se a l'exigència d'un club que ha d'aspirar a lluitar per la Lliga i la Champions League cada any. Per aquesta raó, el conjunt blaugrana té decidit fitxar un altre jugador que pugui actuar en aquesta demarcació, amb característiques lleugerament diferents.

Oriol Romeu Barça Rayo Vallecano / Foto: EFE
Oriol Romeu, durant el passat Rayo Vallecano - Barça / Foto: EFE

I el nom que ara mateix té més paperetes per convertir-se en el nou pivot del Barça és Aleix Garcia. Xavi Hernández ja havia demanat el seu fitxatge durant aquest mes de gener passat, però el Barça no podia abordar una operació que se n'havia d'anar als 20 milions d'euros, la clàusula de rescissió que el català té firmada amb el Girona. Ara bé, la situació podria canviar a l'estiu, sobretot si es té en compte que la intenció del jugador seria la de complir el seu somni de jugar en el club dels seus amors.

Un possible canvi entre Aleix

Però encara que la intenció d'Aleix Garcia sigui la de canviar Girona per Barcelona, el club gironí no ho posarà gens fàcil. De fet, s'especula des de fa algunes setmanes que el Girona es remetrà al pagament de la clàusula, ja que no té la voluntat de negociar la venda d'un dels jugadors més importants de la seva plantilla.

Aleix García queixes Girona / Foto: EFE
Aleix García, queixant-se durant un partit del Girona / Foto: EFE

És en aquest punt és quan el Barça ha de començar a pensar en altres fórmules per costejar aquest fitxatge. Una d'elles podria ser la d'oferir-li al Girona a Pablo Torre, Eric Garcia i Oriol Romeu a canvi d'Aleix Garcia, sense diners pel mig. Aquesta proposta podria satisfer el conjunt gironí, que rebria tres futbolistes que coneixen a la perfecció Montilivi i que s'adapten a l'estil de joc de Míchel.