Oleguer Presas mai ha amagat ni disfressat les seves opinions polítiques. Ara, l'exfutbolista del Barça concedeix una entrevista a la revista Panenka que tornarà a generar polèmica fora de Catalunya. Oleguer, que en el seu dia va renunciar a jugar amb la 'roja', explica la seva decisió: "No em sentia amb aquest compromís per a una selecció nacional que no em representa de cap manera. Al contrari, que em genera rebuig i aversió pel que representa".

Quan Oleguer era titular al Barça va participar en una concentració amb la selecció espanyola (2005), però mai va arribar a debutar perquè va negar-se a jugar i així li ho va comunicar a l'aleshores seleccionador, Luis Aragonés. "La conversa va ser molt sincera, honesta i tranquil·la. Hi ha un punt de rebuig a l'exaltació nacional que representa Espanya i aquí no em puc sentir còmode".

El mateix Oleguer, que va retirar-se l'any 2011, reconeix que mai ha tingut interès pels partits de la 'roja': "No he seguit ni les Eurocopes ni els Mundials [...] No els he seguit mai". L'exjugador afegeix que "ara no sé què hauria passat" amb una situació similar a la seva: "No crec que a la Federació Espanyola li interessés inhabilitar un jugador del Barça per no voler jugar amb la selecció".

Sobre el Barça, Oleguer ha assenyalat que "no hauria jugat" el partit contra el Las Palmas de l'1 d'octubre del 2017: "No tinc clar què va passar dins el Barça el dia del referèndum de l'1 d'octubre, però jo no hauria jugat el partit. Ara bé, un cop ets dins del club no és fàcil prendre decisions, però analitzant la repressió policial cap a una població que només volia votar... A vegades esperes que un club que defensa els valors del 'Més que un club' tingui un discurs més ferm, no només amb un discurs de país sinó també defensant una societat democràtica".