Passen les setmanes i Pablo Martín Páez Gavira, Gavi, continua sense renovar el seu contracte amb el Barça. El centrecampista andalús acaba la seva vinculació amb el club blaugrana el 30 de juny de 2023 i té ofertes de diversos gegants d'Europa perquè canviï d'aires. Gavi, seguidor del Barça des de petit, prioritza continuar al Camp Nou, encara que no pensa renovar a qualsevol preu, conscient que té a sobre de la taula propostes econòmicament molt suculentes. La vara de mesurar per a Iván de la Peña, el seu representant, són els contractes que el Barça els ha fet recentment a Ansu Fati i Pedri Rodríguez, unes xifres que de moment són inferiors.

El Barça entén que Gavi haurà d'esperar per cobrar el mateix que Ansu Fati i Pedri. Primer, per la seva edat, ja que encara és menor d'edat. I segon, perquè estem parlant del seu primer contracte amb el primer equip del Barça, ja que continua tenint contracte de juvenil. Per al Barça, Gavi està volent córrer massa i la situació econòmica del club no està per tirar coets. La promesa és millorar-li el contracte una altra vegada a curt termini, com a premi al seu compromís amb l'entitat blaugrana.

Gavi Getafe Barça Europa Press
Gavi, durant el Getafe-Barça / Europa Press

Gavi vol cobrar com Ansu Fati i Pedri

El gran problema per al Barça és que en les últimes setmanes el Liverpool, el Chelsea i el Bayern de Munic han trucat a l'entorn de Gavi per oferir-li quantitats molt elevades de diners. El futbol europeu ha al·lucinat amb el nivell de l'andalús, que amb només 17 anys ha rendit a un nivell i amb una personalitat més propis d'un veterà, per la qual cosa qualsevol intent valdrà la pena. Gavi és conscient que el Barça no li oferirà la mateixa quantitat, ja que no li ho pot permetre, però almenys espera que els blaugrana facin un esforç i s'apropin a la quantitat que cobren Ansu Fati i Pedri.

La idea, doncs, continua sent la mateixa, la de seguir en el Barça, per la qual cosa les negociacions continuen obertes. Tant al club com al jugador els interessa tancar la renovació l'abans possible, malgrat que s'entén que encara hi ha temps. El que no es produirà és un nou cas Dembélé, ja que si s'arriba al final de l'estiu sense acord el Barça decidirà traspassar el jugador.

jurgen klopp aplaudeix sonrie liverpool europa press
Jürgen Klopp, entrenador del Liverpool / Europa Press

El Liverpool, l'alternativa que més li agrada a Gavi

Arribat el moment de sortir, l'oferta que més agrada a Gavi és la del Liverpool. Jürgen Klopp li ha presentat un projecte molt il·lusionant, ja que l'alemany vol reconstruir el projecte xarxa amb jugadors joves. Fabio Carvalho ja està tancat, mentre que se segueix en espera que Tchouaméni es decanti per la seva oferta. Gavi, que tindria un contracte d'estrella, seria pedra angular del projecte.

A Gavi també li agrada l'oferta del Bayern de Munic, ja que Julian Nagelsmann també li ha presentat un projecte a mitjà i llarg termini, i amb el bon futbol i la joventut com a aspectes principals. L'andalús, això sí, prefereix jugar en la Premier League abans que en la Bundesliga.

 

Imatge principal: Gavi continua sense tenir garantida la seva continuïtat en el Barça / Europa Press