Julián Álvarez pot ser considerat com una de les grans revelacions del Mundial de Qatar, encara que a dir veritat ja era mundialment conegut. Perquè milita en un dels clubs més importants del continent europeu, com és el Manchester City, al qual va aterrar procedent de River Plate, on es va convertir en l'estrella de l'equip, firmant actuacions increïbles. Amb Pep Guardiola, ha tingut minuts, però ha estat en tot moment a l'ombra d'Erling Braut Haaland.

Tanmateix, s'espera que la seva importància augmenti després del gran campionat que està realitzant, erigint-se en un pilar fonamental per a la selecció argentina. Va començar com a suplent de Lautaro Martínez, però va acabar guanyant-se la titularitat a base de gols i d'esforç, i si no hi ha cap sorpresa d'última hora, tornarà a aparèixer a l'onze inicial a la final davant França. Quatre gols i una assistència amb les seves estadístiques en el torneig.

Julián Álvarez Manchester City Fulham / Foto: EFE - Peter Powell
Julián Álvarez/ Foto: EFE

Als seus 22 anys, 'l'Aranya' ja s'ha convertit en una realitat, i ha deixat de ser una simple promesa. Leo Messi ha trobat el soci que tant necessitava, i en l'Etihad Stadium es freguen les mans amb el seu futbolista, pel qual només van haver de pagar 22 milions d'euros. Tenen a un crac de primer nivell, però, això sí, ja saben que exigeix tenir molta més continuïtat, o en cas contrari començarà a plantejar-se un canvi d'aires.

Álvarez no està satisfet amb el rol que té en l'entitat 'skyblue', i si les coses no canviïn pròximament, podria marxar a un altre conjunt que sí que li garanteixi ser indiscutible. I alguns rumors el col·locaven a l'agenda del Barça, doncs Joan Laporta i Mateu Alemany controlen informes realment favorables, i pensen en ell si acaben donant sortida a Anssumane Fati o Raphinha, que són candidats a fer les maletes a final de curs.

Però l'opció d'aterrar en el Camp Nou està totalment descartada per Julián, que no vol saber absolutament res de la possibilitat d'enfundar-se l'elàstica blaugrana, per un motiu de pes.

Álvarez només deixaria el City pel Reial Madrid

I és que Álvarez només canviaria el City pel Reial Madrid, que és l'equip al qual dona suport des que era un nen. De fet, va passar per La Fábrica, però no va poder quedar-se per culpa de la normativa de la FIFA, que només permet arribar a Europa als extracomunitaris que ja hagin complert la majoria d'edat.

Així que Julián, que en aquell moment tan sols tenia 15 anys, es va veure obligat a tornar al seu país natal. Ara, en canvi, Florentino Pérez no tindria cap obstacle legal que impedís la seva firma.