El pròxim mercat de fitxatges serà vital per conèixer el futur del projecte esportiu del Barça. Les dues principals urgències que té marcades la secretaria tècnica liderada per Deco són les de trobar un substitut adequat per a Xavi Hernández i fitxar a un pivot defensiu que es pugui fer amb el lloc de titular des del primer moment. De moment, no es coneix cap pista sobre qui s'asseurà a la banqueta blaugrana la pròxima temporada, però sí que hi ha diversos migcampistes defensius que estan sonant per unir-se a l'equip barceloní a partir del proper 30 de juny.

Amadou Onana, la primera opció de Deco per al pivot

Ara bé, hi ha un d'ells que en el dia d'avui està liderant la cursa, ja que és el jugador preferit de Deco. Estem parlant d'Amadou Onana, jugador belga de 22 anys que s'està assentant com una de les revelacions de la Premier League amb l'Everton. L'internacional amb Bèlgica és un perfil de pivot molt complet, capaç de marcar diferències tant en facetes ofensives com defensives. Ara bé, el seu fitxatge no es tancarà per menys de 40 milions d'euros, una xifra que part de la directiva culer podria considerar massa elevada.

Amadou Onana / Foto: Europa Press
Amadou Onana executant una pilota en llarg durant un partit de l'Everton / Foto: Europa Press

Així i tot, la intenció del jugador podria fer rebaixar el preu. I és que Amadou Onana, que té clar que aquest estiu ha de sortir de l'Everton per fer un pas endavant en la seva carrera, tindria en la seva llista de prioritats fitxar pel Barça. Sabent que en l'entitat barcelonina no compten amb Oriol Romeu i que el pivot ara mateix està sent un Andreas Christensen que se sent més còmode de central, el belga ho tindria bastant fàcil per guanyar-se un lloc de titular, una cosa que sembla més equip en altres equips com el Paris Saint-Germain, el Manchester City o el Bayern de Munic, que també estarien, interessats en el seu fitxatge.

La picada d'ullet d'Amadou Onana al Barça

Malgrat això, encara no es coneixen les intencions del jugador, que està centrat a acabar la temporada de la millor forma possible i evitar el descens de l'Everton, que està vivint un curs complicat a causa d'assumptes extraesportius. Això no evita que diversos aficionats del Barça ja hagin començat en interessar-se en aquest jugador, seguint-lo i començant a imaginar-se com seria el seu equip amb Onana de pivot.

Amadou Onana celebra un gol al costat de|juntament amb Tielemans amb la selecció de Bèlgica / Foto: EFE
Amadou Onana celebra un gol juntament amb Tielemans durant un partit de la selecció de Bèlgica / Foto: EFE

I a les xarxes socials ha començat a florir una dada curiosa sobre el jugador belga, que podria ser confós amb una picada d'ullet al Barça. Perquè Onana només segueix a cinc equips a Instagram: el Lille (el seu exequip), l'Everton (el seu actual equip), la selecció de Bèlgica, amb qui és internacional, el Barça i el compte de la Masia. Potser es tracta d'una mera curiositat, però alguns seguidors culers ja l'han pres com una declaració d'intencions de part del jugador. En els mesos vinents s'acabarà de concretar si aquest interès per part de les dues parts és real o menys.