La Fiscalia demana dos anys de presó per a Neymar pels delictes de corrupció i estafa, i proposa una multa de 10 milions d'euros per estafa al fons DIS, exposseïdor del 40% drets federatius del jugador. També es demanen cinc anys de presó per a l'expresident del Barça, Sandro Rosell, i que es condemni al mateix Barça, el pare i la mare del futbolista.

El cas torna a colpejar amb força el Barça i a tots els implicats. L'Audiència Nacional proposa un pagament de 8,4 milions d'euros al Barça, més 3,2 d'indemnització, mentre que el Santos, l'exequip del jugador, hauria d'abonar 7 milions. Tot això en una sanció que destaca amb els dos anys de presó per al jugador blaugrana.

Entre d'altres sancions, el fiscal José Perals acusa com qui més a Sandro Rosell, sent el més afectat amb una proposta de condemna de 5 anys de presó. El pare de Neymar està tan involucrat com el seu fill i rebria la mateixa condemna, mentre que la seva mare hauria de complir un any de presó. Les raons són el delicte de corrupció en els negocis, cosa que també els afecta amb una sanció de 10 milions d'euros com al seu fill. A propòsit d'això, l'empresa familiar N&N haurà de pagar una multa d'1,4 milions d'euros.

En el mateix cas, el Ministeri Públic ha decidit no acusar Josep Maria Bartomeu. D'aquesta manera l'actual president del Barça queda fora les sancions del jutge de l'Audiència per manca d'indicis contra la seva persona.

  Proposta
Neymar 2 anys de presó
  10 milions d'euros de multa
Sandro Rosell 5 anys de presó
FC Barcelona 11,6 milions d'euros de multa
Santos FC 7 milions d'euros de multa
Pare de Neymar 2 anys de presó
  10 milions d'euros de multa
Mare de Neymar 1 any de presó
  10 milions d'euros de multa
N&N 1,4 milions d'euros de multa
Josep Maria Bartomeu Exonerat
Les peticions de DIS

El fons DIS, que es va sentir enganyat per com va transcórrer el fitxatge, demana 5 anys de presó per al jugador, el seu pare, el president i expresident del Barça, Josep Bartomeu i Sandro Rosell, i una multa de 195 milions d'euros al club. DIS, del grup Sonda, ha presentat aquest matí en roda de premsa el seu escrit d'acusació com a querellant contra el Barça i el futbolista Neymar, per al qual demana també l'expulsió del futbol europeu durant el temps de la seva condemna, pels delictes de corrupció i estafa.

El representant de DIS, Roberto Moreno, ha recordat que quan van signar el fitxatge de Neymar, amb només 17 anys, van fer una "inversió arriscada" i que a més de per la seva capacitat tècnica, "Neymar està on està gràcies a la nostra aposta per ell i la seva carrera".