Passen les setmanes i en el Barça creix la preocupació per la complicada situació de Pablo Torre. La jove perla càntabra, que té a Pedri al seu principal punt d'inspiració, s'entrena amb el primer equip, però no compta per a Xavi Hernández, la qual cosa està provocant una falta de minuts de competició. Pablo Torre no juga amb el Barça Atlètic, perquè entrena amb el primer equip, però després tampoc no té minuts. Després de mitja temporada en el club, el càntabre ha jugat 90 minuts amb el filial i 212 amb el primer equip, un bagatge molt baix per a un futbolista en etapa formativa.

Ja a l'octubre, Xavi Hernández va admetre que calia buscar una solució per a Pablo Torre, però 3 mesos després tot continua igual. "L'altre dia li volia fer jugar uns minuts, però hi va haver molèsties físiques, situacions de prevenció de lesió, que ens van obligar en els canvis anant 3-0. Era un bon moment perquè sortís i demostrés que està entrenant bé, però hi ha competència i de vegades decidim posar altres jugadors per a aquesta posició. És una situació difícil per a ell, però és qüestió de paciència. Ell està entrenant bé i segur que arribarà el seu moment", va afirmar l'entrenador del Barça.

Pablo Torre Barça Ceuta Copa / Foto: EFE
Pablo Torre, en el Ceuta-Barça de la Copa del Rei / Foto: EFE

Una cessió descartada

A una setmana perquè es tanqui el mercat de fitxatges, sembla complicat que Pablo Torre tingui opció de sortir. Des del seu entorn s'ha fet tot el possible perquè el jugador sortís cedit a un equip de la Primera Divisió o, si no fos possible, a un de la Segona Divisió. Es va posar a sobre de la taula l'opció de tornar al Racing de Santander, que està lluitant per eludir el descens, però el Barça no el va veure clar. Xavi Hernández creu que el millor per a Pablo Torre és que segueixi entrenant-se les seves ordres, aprenent el model.

L'entrenador de Terrassa confia en el jugador, però vol tenir-lo a prop, ensenyar-lo, unes sessions molt més productives per al seu futur que el fet de jugar en qualsevol altre club. El jugador ha acceptat el repte, però ja ha posat un moment límit, l'estiu. Si arriba la pretemporada i continua veient que no jugarà, canviarà d'aires.

Pablo Torre Barça / Foto: FC Barcelona
Pablo Torre, en la seva presentació com a jugador del Barça / Foto: FC Barcelona

Estiu, moment de decidir

El gran problema és que l'entorn del jugador té clar que Pablo Torre no té lloc en el Barça del futur. El càntabre juga d'interior i la dupla blaugrana, formada per Pedri i Gavi, és inamovible per a Xavi. Pablo Torre s'hauria de conformar en ser el suplent d'ambdós o, a tot estirar, esperar que Gavi passi a ser fals extrem en un 4-3-3, amb Torre com a segon interior.

En el Barça també veuen que Pablo Torre hauria de seguir la seva carrera esportiva fora del Camp Nou. El club no el perdrà de vista, però molt possiblement li hauran d'obrir la porta a una cessió. Que jugui en el Barça Atlètic està descartat, tret que el filial aconseguís un ascens a la Segona Divisió. Si a l'estiu la direcció esportiva entén que Pablo Torre seguirà com fins ara, se li buscarà una cessió a un equip de la Primera Divisió.