Rafa Nadal s'ha classificat la matinada d'aquest dimarts per a les semifinals de Roland Garros després d'imposar-se a Novak Djokovic en un partit espectacular que ha durat més de 4 hores (2-6, 6-4, 2-6 i 6-7). L'enfrontament, considerat una final anticipada, ha deixat moments d'un tennis brillant, propi de dos tennistes d'autèntica llegenda.

Nadal s'enfrontarà a les semifinals a Alexander Zverev, que a l'altra semifinal de la jornada ha eliminat un combatiu Carlos Alcaraz, que s'ha quedat a les portes d'aconseguir una remuntada èpica. Finalment, l'alemany no ha desaprofitat la renda dels dos primers sets i s'ha acabat imposant al tennista murcià.

Nadal comença fort i neutralitza la reacció

Nadal ha començat molt fort i ja en el primer joc del partit li ha trencat el servei a Djokovic, confirmant que no hi hauria cap concessió. El serbi, de fet, ha tardat a entrar al partit, ja que ha caigut al primer set per un contundent 2-6 i ha vist com Nadal s'avançava 0-3 al segon, amb dos breaks seguits, amb un tennis profund i una defensa a ultrança de totes les boles. Ha estat llavors quan, inesperadament, Djokovic ha contestat amb virulència, aconseguint tres breaks amb què li ha donat la volta al marcador per apuntar-se el segon set, que ha durat 88 minuts.

Amb empat, el partit tornava a començar i, com en els altres dos sets, Rafa Nadal ha començat trencant-li el servei a Djokovic. En aquell moment el partit ja s'havia convertit en un autèntic espectacle de punts llargs i amb accions només a l'abast dels elegits. Djokovic ha serrat les dents en el quart joc, a la recerca del break, però ha vist com Nadal el salvava pels pèls. I no només això, ja que tot seguit el mallorquí li ha tornat a trencar el servei, per posar l'1-4 al marcador. La situació ha tret Djokovic del partit, que ha començat a fallar boles fàcils fins a veure com Nadal s'emportava la tercera mànega (2-6).

Remuntada de Nadal per arribar a semifinals

En un partit amb molts minopartits, Djokovic ha fet un reset per al quart set i el serbi ha començat amb un altre to. Ha començat a allargar els jocs, a treballar-los, i en poc temps ha posat el 3-0 al marcador. Nadal ha intentat reaccionar guanyant els seus serveis, però Djokovic ha fet el mateix, fins que amb 5-3, en un joc maratonià, Nadal ha salvat el set i ha aconseguit l'anhelat break.

Ambdós tennistes han defensat la resta dels seus serveis, per la qual cosa el set se n'ha anat al tie-break. I ha estat aquí on Nadal ha posat una marxa més per acabar imposant-se i aconseguir el bitllet per a les semifinals. La llegenda de Nadal continua creixent a París.

Imatge principal: Rafa Nadal, celebrant un punt en el partit contra Novak Djokovic / Roland Garros