El món del futbol ha dit adeu a un dels seus més fins estilistes de tots els temps. Sinisa Mihajlovic, després de lluitar de forma exemplar contra la leucèmia durant els últims tres anys, ha mort als 53 anys d'edat. Com a jugador, va ser un dels grans líders de l'Estrella Roja de Belgrad que va aixecar la Champions League el 1991. Després de sortir de Sèrbia, va fer fortuna a Itàlia, en grans clubs com la Roma o l'Inter de Milà. A la Serie A va jugar un total de 14 anys, en els quals va demostrar que, malgrat ser central, la seva característica més recordada era el seu llançament de falta.

Un dels millors xutadors de falta de la història

És, sens dubte, un dels majors especialistes des del tir lliure, i com a tal es va retirar, abans de fer el salt a les banquetes, fent carrera també al futbol italià fins al mes de setembre passat, quan va deixar definitivament el Bolonya per lluitar des del silenci en els últims mesos de vida. Finalment, a un hospital de Roma ha acabat morint un dels futbolistes amb més carisma de la dècada dels 90. En una època on els nens no tenien a la seva disposició vídeos com aquest, amb recopilacions de les millors jugades dels seus futbolistes preferits, Mihajlovic anava acumulant highlights a base de gols de falta. Dels 69 que va aconseguir com a futbolista professional, 31 van ser de falta, amb una cama esquerra que era el malson dels porters rivals.

"L'esposa Arianna, amb els seus fills Viktorija, Virginia, Miroslav, Dusan i Nikolas, la seva néta Violante, la seva mare Vikyorija i el seu germà Drazen, des del dolor comuniquen la injusta i prematura mort del seu exemplar marit, pare, fill i germà, Sinisa Mihajlovic", ha informat la seva família en un comunicat publicat per l'agència italiana ANSA.

Protagonista en una de les fites més grans del futbol europeu

"Un home únic, un professional extraordinari, servicial i bo amb tothom, que va lluitar valentament contra una malaltia horrible. Donem les gràcies als metges i infermeres que l'han seguit al llarg dels anys, amb afecte i respecte. Sinisa sempre estarà amb nosaltres. Viu amb tot l'amor que ens va donar", segueix el comunicat familiar.

Sinisa Mihajlovic Bolonia cancer / Foto: Europa Press
Sinisa Mihajlovic, en un partit del Bolonia el mes d'agost / Foto: Europa Press

En un futbol on no tots els grans equips jugaven en tres o quatre països diferents, Sinisa Mihajlovic va ser un d'aquells que va creure en allò que semblava impossible i, juntament amb un grup de joves iugoslaus entre els quals destacaven per sobre de tots ell mateix i Robert Prosinecki van sorprendre Europa carregant-se equips com el Bayern a les semifinals i l'Olympique de Marsella a la final, des del punt del penal.

Com si fos una premonició, un dels dies més importants de la carrera de Sinisa Mihajlovic es va decidir a pilota parada. Ell va ser un dels cinc futbolistes que van llençar, i van marcar, els penals contra els francesos per aixecar la Copa d'Europa. La temporada següent, es van quedar a les portes de jugar la final contra el Barça, que va derrotar la Sampdoria, un club italià, mentre Mihaljovic negociava amb un altre transalpí com la Roma. A Itàlia hi va trobar un lloc on jugar, marcar, somriure, guanyar i, també, morir.