La selecció d'Alemanya, la Campiona del Món, ha acabat imposant-se a Ucraïna per un convincent 2-0. Moltes dificultats per guanyar el partit, però un gol de Mustafi al principi del partit i un gol d’Schweinsteiger al descompte de la segona part han donat els tres punts a Alemanya.

Els alemanys han controlat el partit sense oposició. Els de Joachim Low han demostrat perquè són els actuals campions mundials i perquè es diu que tenen el millor joc de seleccions. Dos estils han combinat la filosofia d’Alemanya contra els ucraïnesos: la possessió i la verticalitat.

Un gol de cap al minut dinou del central Mustafi ha estat suficient per aturar les ofensives que ha dut a terme Ucraïna els primers minuts. Els alemanys han començat bé el partit, però el rival no ha estat senzill.

El potencial ofensiu dels ucraïnesos s’ha deixat veure. Yevhen Konoplyanka, l’extrem del Sevilla, ha posat en dificultats a Manuel Neuer en diverses ocasions. El porter alemany, considerat per molts com el millor del món, ha estat un dels jugadors del partit. Les seves intervencions han estat decisives i han permès els alemanys endur-se els tres punts.

Incertesa els últims minuts amb una Ucraïna totalment bolcada a l’atac. Però abans d’acabar, Bastian Schweinsteiger ha resolt el partit al minut 92. Contracop perfecte i gol del migcampista alemany, impossible pel porter ucraïnès Piatov.

La curiositat és que aquest 2-0 final a favor dels alemanys trenca un registre acumulat durant aquests tres dies de competició: tot havien estat victòries per un gol de diferència o empats. Una Eurocopa que fins ara està sent poc golejadora, però que en certa manera segueix la normalitat dels inicis d’aquest tipus de competicions.

Milik dóna els tres punts a Polònia (1-0)

Victòria esperada de Polònia contra Irlanda del Nord. Els polonesos han fet un bon futbol, amb control de la pilota, i han aconseguit un gol a l'inici de la segona part. Arkadiusz Milik ha fet la feina quan els polonesos més ho necessitaven i ha estat suficient per imposar-se en el seu debut a l'Eurocopa.

Durant tota la primera part i l'inici de la segona fins l'arribada del gol, Polònia ha estat l'amo i senyor del partit. Cinquanta-un minuts d'intensitat i atac constant de Polònia han estat els que han necessitat per aconseguir marcar l'únic gol del partit. Jugada per la banda dreta, la pilota arriba a Milik, i el davanter de l'Ajax marca amb potència.

Tot l'ofert fins aleshores pels polonesos ha acabat i han fet un pas enrere. Els nord-irlandesos, obligats a marcar, han avançat línies i han marxat a l'atac. Polònia ha perdut la intenció ofensiva i s'ha centrat en conservar el resultat.

La jugada li ha sortit bé a la selecció de Polònia, que s'ha assegurat tres punts que poden ser molt importants per passar a la següent fase. El polonès Robert Lewandowski no ha aparegut, i ha passat a un segon pla. Milik ha estat el jugador del partit amb el gol, i el sevillista Krychowiak també ha estat un dels destacats.

Modric catapulta Croàcia (0-1)

Un gol de Luka Modric li ha donat els tres punts a Croàcia davant Turquia. Els croats han estat clars dominadors del partit i només la seva falta d'encert en els últims metres ha provocat que els turcs arribessin al final amb opcions de puntuar.

Les sensacions que deixa Croàcia són molt bones. Un equip sòlid en defensa i que és perillós en gairebé totes les jugades d'atac. Ivan Rakitic, Luka Modric, Mario Mandzukic o Ivan Perisic són noms de futbolistes de primer nivell però disciplinats i solidaris, característiques que li donen a l'equip llicència per somiar.

Turquia i Arda Turan hauran de canviar molt si volen aspirar a alguna cosa que més que passar l'estiu a França coneixent el país. Només van inquietar la porteria de Danijel Subasic amb un cop de cap d'Ozan Tufan. I prou. Una selecció molt planera, que transmet certa depressió amb el seu joc i que compta amb jugadors determinants convertits en secundaris.

Mentre Turan i Hakan Çalhanoğlu veien el partit passar i Modric ha intervingut per ser decisiu. El jugador del Reial Madrid ha endevinat on aniria un refús de la defensa turca i des de 30 metres ha enganxat un xut que s'ha colat a prop del pal dret de Volkan Babacan. Ningú s'ho esperava però ja s'ha vist que les individualitats estan donant punts en aquesta Eurocopa i la de Modric no va ser una excepció.

A la represa Croàcia va tenir varies oportunitats per ampliar la diferència i fer justícia al que s'estava veient sobre la gespa del Parc dels Prínceps. Però el porter turc i els pals van aturar Mandzukic i Srna. El seleccionador turc Fatih Terim va substituir Arda per donar entrada a Burak Yilmaz.

El jugador del Barcelona segueix sense recuperar la versió que el va fer brillar a l'Atlètic de Madrid i emet símptomes preocupants. Sembla que no pugui igualar el ritme del partit i que aquest el passi per sobre, obligant-lo a passar inadvertit, en la més absoluta intrascendència.

Turquia no podia i semblava que ni volia rescatar un punt. La falta de talent és preocupant en una generació que barreja futbolistes de tota mena i que encerta a prémer la tecla que la faci funcionar. El partit va acabar amb Croàcia sense patir i els balcànics envien un seriós missatge a Espanya, que haurà de suar sang per disputar-li la primera plaça del grup.

En acabar el partit, Fatih Terim, seleccionador de Turquia, s'ha referit a Arda Turan i Çalhanoglu assegurant que no han estat a l'alçada. "Els dos són jugadors importants, hi havia posades moltes expectatives en ells, però no han donat prou".