Semblava impossible, però el Barça té a sobre de la taula una oportunitat d'or de treure's de sobre Samuel Umtiti. I és que segons informa Mundo Deportivo, l'Olympique de Lió s'ha posat en contacte amb el Barça per preguntar per Umtiti, que el 2016 va aterrar al Camp Nou procedent precisament del club francès.

Umtiti, pel qual el Barça va pagar 25 milions d'euros, tenia llavors només 23 anys i no va tardar a convertir-se en una de les grans revelacions del futbol europeu. Va firmar dues grans temporades al Camp Nou, el que li va erigir en un dels millors centrals del món, fins a guanyar-se una suculenta renovació de la qual el Barça no tardaria a penedir-se, ja que no van tardar a aparèixer els problemes físics.

samuel umtiti barça osasuna efe

Umtiti, en el partit contra Osasuna, l'únic que ha jugat aquesta temporada / EFE

De la fama a l'oblit

Ara, 6 anys després de la seva arribada al Barça, Samuel Umtiti no compta per a Xavi Hernández, que no ha tardat a adonar-se que el francès no té prou nivell com per poder rendir en l'elit. El Barça el va renovar per Nadal per poder inscriure Ferran Torres, però el jugador sap que a la mínima que es pugui sortirà. Les expectatives no eren molt elevades, per la qual cosa la trucada de l'Olympique de Lió ha estat vista amb gran entusiasme.

El club francès sap que no haurà de pagar res per fer-se amb Umtiti, ja que el Barça només vol estalviar-se el seu salari, una situació que ha estat bé vista pel Lió, que està buscant un central experimentat per enfortir la seva defensa. Al Lió saben que Umtiti no està en un bon moment, però encara i així ho veuen com una gran oportunitat.

Abde Umtiti Jordi Alba Xavi Hernandez entrenament EFE

Xavi Hernández no compta amb Umtiti / EFE

Un partit d'Umtiti en tota la temporada

La situació de Samuel Umtiti, que ara només té 28 anys, és tan delicada que en l'actual temporada només ha disputat un partit amb el Barça, el 2-2 contra Osasuna, mentre que en 23 enfrontaments més ha estat convocat, però s'ha quedat a la banqueta els 90 minuts. Físicament, doncs, Umtiti podria haver jugat, però ni Koeman ni Xavi Hernández no l'han considerat adequat.

I és que el francès té fortes molèsties al genoll, al qual pateix un gran desgast, el que fa pensar que difícilment pugui arribar a assemblar-se al jugador que va aconseguir convertir-se en un dels millors centrals del planeta. El Barça ja fa temps que el va donar per perdut, per la qual cosa estarà encantat en donar-li la carta de llibertat si l'Olympique de Lió, o el club que sigui, s'interessa en els seus serveis.

 

Imatge principal: Samuel Umtiti, en un entrenament del Barça d'aquesta temporada / Europa Press