Trenta anys després de l'últim mallot groc holandès al Tour de França, hi torna a haver un líder dels Països Baixos. Mike Teunissen, de l'equip Jumbo, ha sorprès els pocs esprínters que quedaven en la primera arribada massiva de la ronda francesa a Brussel·les i s'ha situat líder en el debut de la 106a edició.

Des d'Erik Breukink quan va guanyar en la primera etapa a Luxemburg en el Tour del 1989, no hi havia un holandès enfundant-se el groc. I aquesta vegada ha estat Teunissen qui s'ha aprofitat d'una massiva caiguda en l'últim quilòmetre i s'ha acabat imposant a Peter Sagan per escassos centímetres a la línia de meta.

Ha estat una primera jornada accidentada, amb dues caigudes massives que han deixat el gran grup tocat. La primera ha estat a 17 quilòmetres per al final, amb Jakob Fuglsang i gran part de l'equip Astana involucrat, que ha acabat amb sang a la cara del seu líder. I després dins l'últim quilòmetre, amb un dels favorits a guanyar a l'esprint com Dylan Groenewegen a terra i algun altre com Geraint Thomas, defensor del títol en el Tour de l'any passat, també baixat de bici.

Escapada habitual, però final esperat. I més nervis dels habituals. Comença el Tour de França 2019 amb les caigudes que deixen la por al cos i ja sense Chris Froome, que no corre la seva prova desitjada per culpa d'una caiguda durant el reconeixement de la contrarellotge de la Dauphiné a Roanne.

La primera etapa seriosa i amb diferències serà aquest diumenge, en la segona jornada del Tour, amb una contrarellotge per equips a la mateixa Brussel·les. Seran 27,6 quilòmetres per segurament canviar de líder.

Etapa 1: Brussel·les - Brussel·les
  Nom Equip Temps
1 Mike Teunissen  Jumbo 4h22'47"
2 Peter Sagan  Bora m.t.
3 Caleb Ewan  Lotto Soudal m.t.
4 Giacomo Nizzolo  Dimension Data m.t.
5 Sonny Colbrelli  Bahrain m.t.
General Tour de França
  Nom Equip Temps
1 Mike Teunissen  Jumbo 4h22'47"
2 Peter Sagan  Bora m.t.
3 Caleb Ewan  Lotto Soudal m.t.
4 Giacomo Nizzolo  Dimension Data m.t.
5 Sonny Colbrelli  Bahrain m.t.