El primer Clàssic oficial de la temporada s'ha viscut a Montjuïc amb tots els focus centrant-se en els Rolling Stones. El protagonisme de la històrica banda de rock and roll ha estat tant sobre la gespa com a la grada. En primer lloc, la ja coneguda samarreta del Barça per aquest partit contra el Reial Madrid amb la icònica llengua del grup britànic. I, en segon lloc, perquè a la llotja de l'Estadi Olímpic Lluís Companys tant Mick Jagger com Ronnie Wood han estat les grans estrelles.

La fusió entre el Barça i els Rolling Stones

El duel de Lliga entre el Barça i el Reial Madrid era el motiu per reunir els Rolling Stones i el futbol. Spotify, l'empresa que patrocina la samarreta blaugrana, ha apostat en aquest nou Clàssic per promocionar els Rolling Stones i el seu últim disc, 'Hackney Diamonds'. I ho ha fet estampant la seva llengua a l'elàstica culer, seguint les promocions de Drake i Rosalía en Clàssics anteriors.

La samarreta del Barça, un èxit de vendes, ha estat protagonista sobre la gespa, amb permís del futbol. I és que els colors blaugrana i el logotip dels Stones s'han fusionat per crear una equipació única i irrepetible.

Ilkay Gündogan Clásico OK / Foto: EFE - Siu Wu
Ilkay Gündogan, amb la samarreta dels Rolling Stones / Foto: EFE - Siu Wu

Els Rolling Stones, presents a tot arreu

Però el protagonisme tant abans, com durant i també després del partit ha estat a la grada. Concretament, la llotja ha eclipsat en molts moments el que passava a la gespa. Mick Jagger i Ronnie Wood han captat l'atenció de totes les càmeres.

'Start Me Up' ha sonat just abans de l'himne del Barça, fent ballar Jagger i Wood, que reien i aplaudien al ritme de la seva música. També han sonat més cançons per la megafonia en la prèvia d'un partit més que animat. Amb la presència de publicitat del nou disc a les tanques publicitàries. I la presència d'alguna bandera dels Rolling Stones a la banda. I, com no, un espectacular mosaic amb la famosa llengua que ha estat acompanyat dels colors blaugrana i de la senyera.

Al final, però, el partit ha estat l'altre gran protagonista. I el Barça i el Reial Madrid han fet un partit al nivell de l'esperat i també al ritme dels Rolling Stones. El Clàssic ha estat intens, d'altes vibracions i ple de sorpreses. Gran partit ple de rock and roll en tots els sentits. I al final el vencedor ha estat el club blanc, que s'ha imposat gràcies a dues dianes de Jude Bellingham.