Michael Matthews torna a guanyar a la Volta a Catalunya i repeteix triomf a Sant Feliu de Guíxols. El ciclista de l'equip BikeExchange no ha tingut rival a l'arribada de la primera etapa de la 101a edició de la ronda catalana. Amb inici i final a la localitat gironina, l'australià s'ha adjudicat la seva tercera etapa catalana després de ja aconseguir un doblet al 2019.

Matthews confirma els pronòstics

Han estat 171 quilòmetres d'una primera jornada amb alts i baixos constants. Tres ports de tercera categoria i un final a l'esprint però en pujada han marcat un primer dia molt dur. L'asfalt estava mullat i quan quedaven 30 quilòmetres per al final i durant uns minuts ha aparegut una forta pluja. I ha provocat algunes caigudes, que han estat protagonistes, sobretot per la implicació de Richard Carapaz, un dels aspirants a la victòria final, però finalment no ha tingut conseqüències en els ciclistes a banda de l'ensurt.

Les clàssiques escapades han marcat l'etapa, però el gran grup ha frustrat els plans dels últims escapats a falta de 7 quilòmetres per al final. Tothom esperava un final ràpid, igual que tota l'etapa, i no ha decebut.

Matthews, un dels clars aspirants a la victòria en aquesta primera jornada, ha confirmat tots els pronòstics. Aquesta vegada no ha aparegut Alejandro Valverde en els metres finals, l'altre gran candidat al triomf. I el ciclista australià de l'equip BikeExchange s'ha imposat a l'italià Sonny Colbrelli i al francès Quentin Pacher.

La jornada d'aquest dimarts portarà els ciclistes de L'Escala a Perpinyà, en 202,5 quilòmetres de més irregularitat i amb tres ports més de tercera categoria. S'espera un nou final a l'esprint en la segona etapa plana de la Volta a Catalunya 2022, però també una etapa molt perillosa per culpa del vent.

Etapa 1: Sant Feliu de Guíxols-Sant Feliu de Guíxols

  Nom Equip Temps
1 Michael Matthews  BikeExchange 3h47'11"
2 Sonny Colbrelli  Bahrain m.t.
3 Quentin Pacher  FDJ m.t.
4 Andrea Bagioli  Quick-Step m.t.
5 Sergio Higuita  Bora m.t.

 

General de la Volta a Catalunya

  Nom Equip Temps
1 Michael Matthews  BikeExchange 3h47'01"
2 Sonny Colbrelli  Bahrain +4"
3 Jonas Hvideberg  DSM m.t.
4 Quentin Pacher  FDJ +6"
5 Andrea Bagioli  Quick-Step +10"

 

Imatge principal: Michael Matthews guanyant l'etapa d'avui / EFE