Michael Jordan i Jordan Brand, la seva marca, prometen la donació de 100 milions de dòlars en un període de 10 anys destinats a organitzacions dels Estats Units "dedicades a garantir la igualtat racial, la justícia social i un major accés a l'educació". La iniciativa ha arribat just després de la mort de l'afroamericà George Floyd i del moviment Black Lives Matter.

"Les vides negres importen. Aquesta no és una declaració controvertida", es llegeix en el comunicat conjunt emès per Jordan i la seva companyia, subsidiària de Nike. Afegeix que "fins que el racisme arrelat, que permet el fracàs de les institucions del nostre país, sigui completament eradicat, seguirem compromesos a protegir i millorar la vida dels afroamericans".

Jordan Brand augmentarà el seu treball en les comunitats dels Estats Units per proporcionar accés a l'educació i les oportunitats per a les generacions futures, al mateix temps que tindrà un paper més actiu en el suport a les organitzacions que treballen per aconseguir canvis en les polítiques dels governs locals. Tot i això, en el text es llegeix que "encara tenim més feina per fer per generar un impacte real per a la comunitat afroamericana".

La promesa de Jordan i de la seva marca es produeix hores després que Nike anunciés el seu "compromís amb la comunitat afroamericana", que és una promesa col·lectiva addicional de les marques Nike, Jordan i Converse, que donaran 40 milions de dòlars a organitzacions comunitàries en els propers quatre anys.