La Conmebol ha sancionat Leo Messi amb un partit de suspensió i una multa de 1.500 dòlars per l'expulsió que va patir durant el partit pel tercer lloc de la Copa Amèrica 2019 entre Argentina i Xile. La vermella directa que el col·legiat paraguaià Mario Díaz de Vivar va mostrar a l'estrella de l'albiceleste va generar molta polèmica, i és que Messi es va limitar a defensar-se després d'una agressió de Gary Medel.

Tot i així, la Confederació Sud-americana de Futbol no ha rectificat i, per tant, el davanter argentí es perdrà el primer partit de les eliminatòries pel Mundial de Qatar 2022, uns partits que tindran lloc el mes de març del pròxim any. 

Leo Messi Robby Zambrano Argentina EFE

EFE

La sanció a Messi, establerta per la la jutgessa i vicepresidenta del Tribunal de Disciplina de la Conmebol, la veneçolana Amarilis Belisario, arriba hores després que aquesta institució destituís el president de l'Associació de Futbol Argentí (AFA), Claudio Tapia, com a representant interí de l'organisme al Consell de la FIFA. Tapia havia criticat l'actuació de l'àrbitre equatorià Roddy Zambrano al partit entre Argentina i Brasil en les semifinals de la Copa Amèrica.