Jugui o no jugui i faci el que faci, Leo Messi sempre és notícia. Aquesta vegada ho torna a ser després que en el passat partit de Lliga marqués un gol amb el Barça i el celebrés fent un homenatge especial dedicat a Diego Armando Maradona.

Seguint el reglament, Mateu Lahoz va mostrar-li la targeta groga per treure's la samarreta. Aquí l'àrbitre del partit va estar correcte. Però tot i que el Barça no va recórrer la targeta al Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), perquè s'havia de mostrar segons les normes, va demanar que fos retirada pel significat de la celebració.

Messi Maradona Osasuna EFE

Messi després de dedicar-li el gol a Maradona / EFE

I la resposta ha arribat avui. El Comitè considera que l'acció és una "falta greu" i que a banda de mantenir-li la targeta groga, Messi haurà de pagar una multa de 600 euros i el Barça 350 euros més, la sanció mínima. "El futbolista que alci la seva samarreta i exhibeixi qualsevol classe de publicitat, lema... serà sancionat amb multa en quantia de fins a 3.000€", diu l'article 91 del Codi Disciplinari.

Sergio Ramos no va ser sancionat per homenatjar Antonio Puerta

I sembla que al Comitè de Competició hi ha una doble vara de mesurar. Messi és sancionat per incomplir el Codi Disciplinari i treure's la samarreta per fer un homenatge, però a l'any 2007, després que Sergio Ramos, ja futbolista del Reial Madrid, mostrés un missatge de record i homenatge a Antonio Puerta, futbolista del Sevilla que va morir a causa de les conseqüències de diverses aturades cardiorespiratòries, li van retirar.

 

Imatge principal: Leo Messi dedicant-li el gol contra l'Osasuna a Maradona / FC Barcelona