El Barça es posa en mode Champions League per eliminar l'Olympique de Lió i passar als quarts de final (5-1). Leo Messi, amb dos gols i dues assistències, ha marcat el ritme d'un partit amb moments de gran futbol i en què Philippe Coutinho, Gerard Piqué i Ousmane Dembélé també s'han sumat a la festa.

Nit de Champions

El Camp Nou torna a viure una nit màgica de futbol, de Champions, i que torna la il·lusió als culers. Després de setmanes d'un futbol més pobre de l'habitual, l'equip ha pujat un esglaó i s'ha posat en mode "copa linda y deseada". I ho ha fet sense Dembélé d'inici, però amb un recuperat Coutinho.

Les expectatives eren les d'un partit gran i no ha decebut. La màxima competició europea arriba als moments decisius i el Barça ha respost. Des del primer minut que s'ha demostrat una gana que semblava insaciable. Pressió molt alta, concentració màxima i seriositat; tres aspectes clau que ha portat els blaugrana a l'èxit.

Messi Dembele Barca Lio Champions EFE

El Barça posa l'estil

Amb Messi com a comandant en cap, com ja és habitual, l'equip tampoc ha tingut esquerdes. Des de la porteria amb Ter Stegen, a la defensa de Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Jordi Alba, sense donar opcions al rival d'arribar amb perill a l'àrea. Però és que això no ha estat tot, perquè el Barça, amb un mig del camp tocador i segur (Busquets, Rakitic i Arthur), ha provocat aquella sensació que rememorava a temps passats quan encara jugaven Xavi i Iniesta.

I sí, el Barça ha tingut moments d'un futbol excels. Però per sobre de tot estaven obligats a marcar. Messi mai baixa la guàrdia, Luis Suárez ha tret l'agressivitat necessària i Coutinho ha recuperat el seu futbol.

Només faltaven els gols perquè les ocasions han arribat. Més fàcil de l'esperat, el Lió, perdut i sense saber com superar la teranyina blaugrana, ha comès un penal sobre Suárez que Messi ha resolt a la perfecció al minut 17. I ho ha fet a l'estil Panenka, amb suavitat, però la precisió idònia. Màgia en estat pur.

I amb el porter visitant tocat després de topar amb el seu cap en una jugada, el Barça ha aprofitat que el rival estava estabornit per fer el segon gol a la mitja hora. Combinació d'aquelles que fan aixecar el Camp Nou perquè finalment Coutinho empenyés la pilota dins la porteria tot sol. El millor Barça ha aparegut a la Champions, la competició que aquest any sí vol tornar a aixecar.

luis suarez coutinho alba barça efe

El Lió posa la por

Però l'alegria ha canviat radicalment al segon temps. Els 92.346 espectadors presents a l'estadi blaugrana han gaudit, però també han patit. El Lió, sense res a perdre, ha canviat el plantejament: atac total.

I els ha anat bé als francesos perquè en una jugada embolicada dins l'àrea del Barça, amb una falta de concentració dels blaugrana, ha acabat amb gol de Tousart. El VAR ha revisat el gol, però res. Al minut 58 el Camp Nou ha començat a patir.

Vint minuts de patiment i d'un partit trencat. El Lió, abocat a l'atac, i el Barça, un pèl nerviós. I novament ha aparegut la màgia de Messi, que durant la segona part no havia tret gaire el cap, però que ha aparegut quan més se'l necessitava.

messi arthur barça efe

Messi posa la màgia

Però ja al minut 78 el Barça ha tornat a virar el timó del partit. Vuit minuts per sentenciar amb tres gols més: un altre de Messi, un de Piqué i un de Dembélé, que acabava d'entrar al camp. I els tres han tingut el segell del '10', perquè un l'ha fet ell i els altres dos els ha regalat.

Per dotzè any consecutiu que el Barça passa als vuitens de final de la Champions, i deu anys més tard deixa l'Olympique de Lió fora d'Europa en la ronda de vuitens. Els blaugrana segueixen amb pas ferm i no donen opció a la sorpresa. Trenta partits europeus consecutius del Barça sense perdre al Camp Nou.