Ja pot venir Coutinho, Yerry Mina o qui vulgui, però Messi mana com vol i decideix els partits jugui amb qui jugui. El Barça soluciona els vuitens de final de la Copa del Rei amb una majestuosa tornada contra el Celta de Vigo al Camp Nou (5-0).

Messi fa i desfà

Trenta són els minuts que Messi ha trigat en sentenciar i resentenciar una oberta eliminatòria que al Camp Nou no ha tingut color. Ja ningú pensa en 180 minuts, sinó en quin moment apareixerà el '10'. Perquè ja poden venir grans noms com Coutinho o esperances de futur com Yerry Mina, perquè l'argentí ho té tot al cap.

Messi pensa sempre abans que la resta, sap situar tots els seus companys al camp, i només veu que oportunitats. Però pels èxits col·lectius es necessiten socis, i Messi l'ha trobat aquesta nit en Jordi Alba. Assistència d'Alba i gol de Messi al minut 13. Dos més tard es repeteix la història i els protagonistes. I al 28 s'intercanvien els papers.

Abans de la mitja hora de partit el Barça liderat per Messi ha deixat el Celta desencaixat. Els gallecs han perdut el nord i no han sabut refer-se de les genialitats de l'argentí. Messi ha repartit joc, ha repartit gols, ha creat obres d'art, però sobretot ha fet futbol. I per rematar-ho, dins el desconcert propi del resultat, el Celta ha badat al minut 31 i Luis Suàrez, murri com pocs, ha aprofitat una errada del rival per matar el partit.

Descans necessari

El Barça ho ha deixat tot resolt. Després d'una primera part increïble, demostrant els límits del seu joc de possessió i posició, ha començat a pensar en el futur. L'exigència del mes de gener i febrer ha pres el protagonisme.

Piqué ja s'ha quedat descansant a la mitja part, i Messi ha trigat quinze minuts en deixar el seu lloc a Dembélé. Iniesta ha estat substituït per Arnaiz. I a partir d'aquí, un canvi total del partit.

Els blaugrana han perdut pilota, però han guanyat en espectacularitat. Luis Suárez s'ha quedat de '9' pur i Dembélé ha tingut espai per córrer sense pressió. Des d'aquest moment el Barça ha apostat el model de les transicions i de la velocitat. Rakitic ha completat la maneta al final després d'un córner picat pel francès.

El Camp Nou ha vibrat i ha acabat amb un somriure en la freda nit de Barcelona. El Barça ha trastocat al Celta gràcies a un Messi superlatiu i ja espera rival per als quarts de final.