El Barça torna a comptar amb victòria un debut a la Lliga Santander després de les fantasies de Leo Messi (3-0). L'Alabès ha competit al Camp Nou, però no ha pogut combatre a les voluntats de l'argentí.

Sorpreses i records complicats

Quan es proven coses noves (o que fa temps que no proven) sempre hi ha dificultats. I més quan et trobes davant rivals que no aturen la seva ambició per batre't. Això mateix li ha passat a un Barça que estrenava temporada a la Lliga amb el cartell de campió, però ja sense Andrés Iniesta. Ernesto Valverde s'ha atrevit amb Sergi Roberto fent d'interior, Dembélé d'extrem i deixant Coutinho a la banqueta. Però les dificultats han aparegut.

Tot i jugar al Camp Nou i davant de 52.356 espectadors, davant tenien el temut Alabès. Precisament un rival presumiblement inferior però que va ser l'últim que va guanyar en Lliga al feu culer. 30 victòries i 6 empats després tornaven els dubtes d'aleshores.

Aquella vegada van encaixar dos gols en els primers minuts. Aquesta vegada no ha estat així. El Barça ha estat l'amo i senyor del partit, s'ha afartat de pilota i ha afartat de pilota a un aficionat reticent a anar al camp un dissabte d'agost i a les deu de la nit.

Contra els horaris sembla que no s'hi pot fer gran cosa perquè els esclaus del negoci són els clubs. Però els futbolistes ho poden arreglar amb futbol. I ni això ha pogut en els primers compassos fer un organitzador-assistent-resoltiu Messi. El partit ha estat entrebancat, amb un Barça que s'ha passat sense parar la pilota, però que no ha trobat espais entre la xarxa defensiva de l'Alabès. Tot fins que ha entrat el primer brasiler.

Messi i els números rodons

Coutinho ha entrat per Semedo a la mitja part i el Barça ha canviat completament. L'Alabès ha anat notant el desgast i els blaugrana ho han aprofitat per fer la seva ofensiva per aconseguir el gol.

Mica en mica el Barça s'ha transformat. Roberto ha passat al lateral i Coutinho ha propiciat més futbol. I amb això Messi s'ha reactivat i ha transformat el partit. Un travesser de falta a la primera part, i a la segona ja no podia fallar.

Falta ideal per a ell al minut 64 i l'argentí emula el seu mestre Ronaldinho. Falta per sota la tanca, repetint els seus gols al Girona i amb la selecció de l'Argentina. Messi ha tornat a sorprendre. També ha estat de rècord perquè ha suposat el gol 6.000 del Barça a la Lliga (Messi ja va fer el 5.000).

I a partir d'aquí res més a fer per a l'Alabès. Tot i les ganes, les forces han acabat per deixar-los sense opcions. El Barça ha seguit amb l'accelerador premut, i Coutinho i Messi han sentenciat al tram final amb dos gols més. Nova Lliga que el Barça comença amb els tres punts, igual que en les últimes deu temporades, i el vigent campió no falla.