Mateu Alemany va sorprendre tothom quan va anunciar la seva decisió d'abandonar el FC Barcelona a final de la present temporada. El director de futbol del Barça va arribar a la institució blaugrana de la mà de Joan Laporta, que va confiar cegament en ell per construir una gran plantilla. I així va ser, Alemany va correspondre al president culer que ha aconseguit formar un equip que ha conquerit la Supercopa d'Espanya i la seva 27a Lliga. Per aquesta mateixa raó, la seva dimissió va generar certa incredulitat i sorpresa.

Es deia que la seva intenció era arribar a l'Aston Villa, juntament amb el seu gran amic Unai Emery. De fet, aquestes eren les intencions de l'executiu mallorquí. Els villanos estaven preparant un gran projecte a Anglaterra per situar l'equip a dalt de tot de la Premier League, després d'una gran temporada en mans d'Emery, i l'experiència i la traça del d'Andratx, allà on ha anat el convertien en l'home perfecte per a això. Tanmateix, ha decidit fer marxa enrere i, finalment, es quedarà en el Barça.

Unai Emery entrenant Aston Villa / Foto: EFE - Tim Keeton
Unai Emery durant un partit dirigint l'Aston Villa / Foto: EFE - Tim Keeton

Mateu, amb la vista posada en el mundial sub 20

I, Alemany, que tenia diversos objectius apuntats a l'agenda per a la seva arribada a Anglaterra, vol aprofitar el seu gran treball previ. Ara, amb el mundial sub-20 disputant-se a l'Argentina, el director esportiu blaugrana té la seva vista posada en el gran torneig intercontinental.

D'allà han nascut grans estrelles i autèntiques llegendes: Diego Armando Maradona, Iker Casillas, Xavi Hernández, Leo Messi, entre molts d'altres. Per aquesta mateixa raó, conscient que aquest tipus de competicions són una mina d'or per explotar, sobretot en un futur no molt llunyà, totes les mires d'Alemany apunten cap allà.

Lamini Camara, en l'òrbita del Barça

De fet, com comentàvem, serà l'oportunitat perfecta per observar un centrecampista que tenia apuntat per a l'Aston Villa. Es tracta de Lamine Camara, futbolista senegalès del Metz. És un dels grans reclams del mundial sub-20 de l'Argentina, un 'totcampista' que juga en totes les posicions del centre del camp i que va sortir de la mateixa acadèmia que Sadio Mané.

La predilecció del conjunt blaugrana pels centrecampistes és total i Mateu Alemany ho sap. Va ser el MVP de la Copa Àfrica sub-20 i encaixa en l'ADN Barça. Ara, després de la seva fugida en l'Aston Villa, vol deixar 'amb el cul a l'aire' Unai Emery i ha ofert Lamine Camara al FC Barcelona, després d'oferir-li-ho a l'Aston Villa.