El Barça no firmarà ningú aquest gener per cobrir la baixa de Gerard Piqué. El central català va decidir anunciar la seva retirada a meitat de curs, sorprenent tots, i deixant un espai lliure a la plantilla, que ningú no ha ocupat. Però a l'estiu firmaran algú, veient que Eric García, Marcos Alonso i Andreas Christensen no estan oferint un rendiment prou convincent, i Mateu Alemany ja s'ha anotat un objectiu.

Malgrat que les converses amb Íñigo Martínez estan molt avançades, no descarten incorporar a una altra cara nova per a l'eix de la rereguarda. En especial, considerant que el basc ja ha entrat en la trentena, i per tant és una aposta de present, però no de futur. I el director general del conjunt blaugrana creu haver trobat un candidat ideal en la Bundesliga, i que també podria arribar de manera completament gratuïta, com el crac del Athletic Club de Bilbao, en finalitzar contracte.

Es tracta d'Evan N'Dicka, i també ha sonat per reforçar altres clubs com el Bayern de Munic, el Sevilla, el West Ham United, el Borussia Dortmund o el Chelsea. Milita en l'Eintracht de Frankfurt, i seria una petició de Xavi Hernández, que es va enfrontar a ell la passada campanya, en quarts de final de l'Europa League, i va quedar impressionat amb les seves qualitats. És esquerrà, un perfil que no disposa a la plantilla, i aportaria un gran poder físic, i també una bona sortida de pilota.

El francès és un defensor molt complet, i ja acumula una experiència molt important, malgrat tenir només 23 anys d'edat. Aquesta campanya ho ha jugat absolutament tot amb el seu club, que està fent tot el possible per retenir-lo, però ja sap que és una tasca molt complexa. Té múltiples ofertes, i en el Camp Nou confien a convèncer a l'ex de l'Auxerre perquè acabi escollint la proposta de Joan Laporta.

Aportaria una gran seguretat en el joc aeri, gràcies als seus 192 centímetres d'altura, i també pot actuar com a lateral esquerrà en cas que sigui necessari, ja que és molt polivalent.

N'Dicka i el Barça comencen les converses

Malgrat que encara és molt aviat per començar a parlar d'un possible acord tancat, el que sí que se sap és que N'Dicka i el Barça ja han iniciat les converses, aprofitant que des del passat dia u de gener pot negociar amb qualsevol dels seus admiradors.

Alemany ha acceptat les ordres de Xavi, i intentarà que el francocamerunès s'incorpori al seu projecte.