Marcos Alonso està a un pas de convertir-se en nou jugador del Barça, per petició expressa de Xavi Hernández. I és que l'entrenador blaugrana vol un lateral esquerre de primer nivell per a una posició que considera coixa, la qual cosa ha provocat un enorme malestar en Jordi Alba. El de L'Hospitalet de Llobregat pensava que ell continuaria sent el titular indiscutible, per la qual cosa el que ha succeït en aquest inici de temporada ha suposat un autèntic xoc per a ell. Amb Marcos Alonso encara al Chelsea, Xavi Hernández ha preferit donar-li la titularitat a Alejandro Balde, a la qual cosa s'ha afegit el rumor que el tècnic no posaria cap objecció a què Jordi Alba se n'anés.

El lateral esquerre se sent traït per l'entrenador, al qual considera un amic, ja que entén que no té temps de buscar-se un nou club i que si deixa de jugar es podria quedar sense disputar el Mundial del Qatar 2022, ja que Luis Enrique no el convocarà si no acumula minuts en aquest inici de temporada. La situació ha arribat a tal punt de tensió que, segons algunes fonts, Jordi Alba ha deixat d'adreçar-li la paraula a Xavi Hernández, que no pensa canviar d'opinió.

jordi alba xavi hernandez fc barcelona efe
Jordi Alba i Xavi Hernández, en un partit de la temporada passada / Foto: EFE

Jordi Alba, transferible

Per a la direcció esportiva del Barça, la decisió de Xavi Hernández és ideal, ja que el club també creu que Jordi Alba hauria de sortir. El seu rendiment ha disminuït considerablement, a la qual cosa cal afegir els problemes que el jugador sempre ha posat a l'hora de donar exemple i acceptar una rebaixa salarial. Alba té un sou molt alt, per la qual cosa el seu adeu alleugeriria moltíssim el gran problema del club en aquests moments, la massa salarial, que xoca amb la normativa imposada per LaLiga per poder inscriure als nous fitxatges.

Jordi Alba està molest, per la qual cosa no pensa donar cap facilitat per buscar-se una sortida. Considera que és el millor lateral esquerre per al Barça i que amb el temps s'acabarà guanyant un lloc, per la qual cosa només se n'anirà si Xavi li ho demana personalment i si el Barça li troba un club que li garanteixi el salari que percep en aquests moments.

Marcos Alonso celebrant Chelsea / Foto: Europa Press
Marcos Alonso, celebrant un gol amb el Chelsea / Foto: Europa Press

El Mundial del Qatar, clau

El Barça entén que un Jordi Alba molest pot ser un gran problema, per la qual cosa esgotarà fins a l'últim moment les opcions perquè el lateral accepti fer les maletes i canviar d'aires. El gran argument del club és que Jordi Alba es quedarà sense Mundial del Qatar si deixa de jugar en aquest inici de temporada. Xavi Hernández ha pres una decisió i serà inflexible, així que Alba ja sap què ha de fer si vol ser a la llista de Luis Enrique, buscar un club en el qual continuar sent important.

A més, el jugador ja sap que el Barça no posarà cap problema, ja que li donarà la carta la llibertat en el moment en què decideixi quin vol que sigui la seva nova destinació. El club entén que Alba ha de posar de part seva i acceptar una rebaixa salarial per sortir, ja que el salari que cobra en aquests moments és molt superior al que mereix un jugador de la seva edat i en un futbol que ha canviat econòmicament des de l'arribada del coronavirus.