En els propers mesos, Luigi Dall'Igna, director general de Ducati, haurà de prendre una decisió transcendental. La continuïtat de Pecco Bagnaia com a gran líder de l'equip oficial de MotoGP està garantida, encara que Enea Bastianini té un peu i mig fora, ja que no està rendint segons l'esperat. Ducati necessita elegir el company de Bagnaia, i els 2 candidats són Jorge Martín, que està aconseguint grans èxits amb Pramac, equip satèl·lit de Ducati, i Marc Márquez, líder de l'equip Gresini, també filial de Ducati.

Encara que la decisió no està 100% presa, tot apunta que l'elegit serà Jorge Martín, i per diversos motius, el que deixaria Marc Márquez en una situació molt compromesa, en terra de ningú, just el que volia evitar quan va decidir abandonar Honda.

Jorge Martin Ganador MotoGP Algarve / Foto: EFE
Jorge Martin, després de guanyar el GP de Portugal / Foto: EFE

Jorge Martín, l'elegit de Ducati

El primer motiu pel qual Jorge Martín apunta a fer el salt és el seu gran rendiment amb la nova moto. Pramac té el privilegi de comptar amb la mateixa motocicleta que Pecco Bagnaia i Bastianini i el pilot madrileny està responent de meravella, fins al punt que en aquests moments ja és el líder de la classificació general.

A propòsit d'això, Dall'Igna està comprovant el que ja intuïa quan va validar el fitxatge de Marc Márquez, que el pilot de Cervera és polèmic, que no accepta ordres, en considerar-se el millor de tota la graella. Ja el va denotar quan es va queixar de no tenir la moto del 2024 i la demostració ha arribat a Portugal, quan va arriscar en excés en intentar avançar a Bagnaia, la qual cosa va acabar amb ambdós pilots per terra. L'acció ha generat un gran malestar a Ducati, que ja comencen a penedir-se d'haver apostat per un Marc Márquez que podria donar més problemes que beneficis.

Pecco Bagnaia Ducati Moto GP EFE
Pecco Bagnaia, líder de Ducati amb MotoGP / Foto: EFE

Marc Márquez, futur incert

Si tot segueix com fins ara, Marc Márquez no seguirà a Gresini, equip amb el qual només va firmar un contracte per una temporada. El de Cervera, doncs, haurà de trobar un altre equip, i l'etern rumor diu que fitxarà per KTM. Tanmateix, en els últims dies sembla que el conjunt austríac està canviant d'opinió i veuria amb millors ulls promocionar Pedro Acosta, un pilot jove amb un carisma especial, per apostar per un Marc Márquez que sembla ser lluny del seu millor moment.

Marc Márquez no acceptaria anar a GasGas, ja que vol una moto amb la qual pugui competir realment pel Mundial, per la qual cosa haurà de continuar esperant alguna oferta interessant. Una opció seria Aprilia, que també mourà seients, encara que Márquez és reticent pel simple fet que no es veu guanyant amb una Aprilia que és lluny del nivell de Ducati i de KTM.