Marc Márquez pot guanyar el Mundial de MotoGP si s'ho proposa perquè és un pilot guanyador i es vol tornar a divertir sobre la moto. De moment, ja ha començat a demostrar de tot el que és capaç sobre la Ducati de l'equip Gresini Racing. I tot i que als entrenaments de pretemporada no ha estat el millor, sí ha deixat veure una gran versió, sobretot bastant millorada respecte a la dels últims anys a Honda. I per fi es pot pensar que Marc Márquez aspira al títol.

Marc Márquez podria ser la gran sorpresa de MotoGP

La qüestió és que des del paddock i des de l'entorn de MotoGP estan dient que Marc Márquez i Gresini han utilitzat el sandbagging per enganyar Pecco Bagnaia, Jorge Martín i Ducati. Aquest terme es refereix a subestimar les teves habilitats per semblar dèbil i després acabar sorprenent. I, precisament, aquest perfil baix és el que ha demostrat el pilot català fins ara.

Marc Márquez Gresini / Foto: Europa Press
Marc Márquez, sobre la moto de l'equip Gresini Racing / Foto: Europa Press

Marc Márquez va aconseguir registres bastant allunyats dels esperats als entrenaments de Sepang, però és que a Losail, en els últims tests de pretemporada, tampoc va acabar liderant. I aleshores era quan tothom esperava la millor versió del pilot català.

El que Márquez ha anat dient és que li falta temps per adaptar-se i que sempre ha donat el màxim. Tot i això, s'entén que Marc Márquez pot anar molt més ràpid i que en cap cas ha donat tot el seu potencial. Per això molts apunten que és un dels tapats de MotoGP i que en aquesta primera cursa de la temporada es podria convertir en la gran sorpresa.

Marc Márquez Gresini / Foto: Europa Press
Marc Márquez corrent amb la moto Ducati / Foto: Europa Press

Marc Márquez, amb la mirada fixada a Qatar

I ara només queda esperar i que les motos rodin al circuit de Losail. El Gran Premi de Qatar és el que estrena la temporada i el pilot català podria ser una de les grans alegries. Si es confirma la millora i l'adaptació a la seva nova moto, no es descarta que pugui estar lluitant des del primer dia per guanyar curses.

Però també és veritat que si fem cas als entrenaments de pretemporada, encara queden unes quantes setmanes per poder treure conclusions reals. El que interessa és que Marc Márquez tingui opcions de rodar, d'acumular quilòmetres i que no tingui ensurts. Per això és necessari que es confirmin les bones sensacions i que torni a ser el Marc Márquez guanyador de ja fa uns quants anys a Honda. I l'objectiu sembla factible perquè la Ducati funciona molt bé i la seva moto és la campiona i subcampiona del 2023.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!