El món del motor s'està posant en marxa perquè d'aquí poques setmanes comença la competició. I això passarà a MotoGP, amb Marc Márquez com a principal protagonista. El nou pilot de l'equip Gresini Racing, amb una Ducati, ha començat a rodar de veritat i a provar noves coses. Però el gran problema és que les conclusions que s'han tret no són les millors. El pilot català no acaba de treure el màxim rendiment i per això genera desolació.

Marc Márquez no es veu com a favorit per guanyar el Mundial de MotoGP

I el que també ha passat després d'uns dies d'entrenaments a Sepang amb les noves motos és el que els protagonistes han parlat. I Marc Márquez també ha deixat les coses clares en declaracions a DAZN. El pilot de Cervera ha destacat que aquest canvi d'equip d'Honda a Gresini és "una decisió important i arriscada". I també ha deixat caure que "estava molt nerviós" per aquest canvi i estar en un nou lloc després de molts anys en un mateix equip.

Marc Márquez, con Gresini en los entrenamientos de Sepang / Foto: Europa Press
Marc Márquez corrent amb la Ducati a Sepang / Foto: Europa Press

I la recepta que dona Marc Márquez és que "ara cal treballar-ho, a veure si ens podem compenetrar bé". De moment, però, queda clar que s'haurà d'adaptar encara més a la nova moto i que encara no pot sortir directament a guanyar. Per això ha explicat la veritat més complicada del seu canvi a Ducati i Gresini: "Fa dos anys que no guanyo una carrera. Si no he guanyat una cursa en dos anys no puc pretendre arrasar, no puc pretendre guanyar un campionat, primer he de construir. No començarem la casa per la teulada".

Per tant, tot i confirmar que sí està al 100% a nivell físic, Marc Márquez no es vol aventurar a res. El pilot català vol que hi hagi calma i que les coses vagin evolucionant. I no vol posar les expectatives molt altes, ja que tot i córrer amb una moto molt competitiva, la manera de pilotar ha de ser diferent i l'adaptació és el primer que ha de resoldre. Després ja veurà si realment pot guanyar curses. I qui sap si també competir per guanyar el Mundial de MotoGP.

Marc Márquez Gresini / Foto: Europa Press
Marc Márquez, dins del box de l'equip Gresini Racing / Foto: Europa Press

Marc Márquez no ha dit l'última paraula

Fins ara no han aparegut bones sensacions. Després dels tres dies de tests a Sepang s'ha confirmat que Marc Márquez no està per guanyar des del primer dia. Sí ha fet temps competitius, però no per liderar les curses. Marc Márquez ha reconegut que té un bon ritme, però que encara no és ràpid a una volta.

Això significa que Marc Márquez haurà d'aprofitar al màxim els tests de Qatar, just abans de l'estrena de la temporada al mateix Circuit de Losail el proper 8 de març. Totes les mirades continuen centrades en Marc Márquez, que segur que no ha dit l'última paraula.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!