La tensa situació de la selecció espanyola femenina està a punt de desbloquejar-se. Després d'unes jornades molt intenses, que han acabat amb una reunió de més de set hores, les futbolistes convocades, Montse Tomé i Víctor Francos, president del Consell Superior d'Esports, han arribat a un acord que garanteix la continuïtat de la nova entrenadora, canvis importants en el nucli de la Reial Federació Espanyola de Futbol i el compromís de disputar els pròxims dos partits de la UEFA Nations League, contra Suècia i Suïssa.

No obstant això, Mapi León i Patri Guijarro han decidit abandonar la concentració d'Oliva Nova (València) de forma imminent, segons ha avançat el periodista Toño García a Telecinco. Víctor Francos durant aquesta matinada ja va avançar que dues de les 23 convocades no formarien part de l'equip de Montse Tomé i que no serien sancionades. I hores més tard, s'ha conegut la identitat d'elles. Cal recordar que les dues jugadores del Barça van renunciar també a disputar el passat Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

Mapi Leon y Patri Guijarro durante un partido con la seleccion española / Foto: Europa Press
Mapi León i Patri Guijarro, durant un partit amb la selecció espanyola / Foto: Europa Press

Patri Guijarro: "És una situació diferent"

Ambdues jugadores, minuts després d'abandonar l'hotel on continuen concentrades les futbolistes que han acceptat l'acord amb la RFEF, han atès els mitjans de comunicació desplaçats, explicant els motius de la decisió. "La situació per a Patri i per a mi és diferent de la de la resta de companyes. No han estat les maneres ni les formes de tornar. No estem en condicions de dir: 'Ara tornes'. Això és un procés", ha explicat una Mapi León que també ha comentat que "estem contentes perquè s'estan produint uns canvis i de mica en mica s'estan fent. Donem suport en tot a les nostres companyes".

D'altra banda, Patri Guijarro ha volgut explicar les seves sanacions. "S'està treballant. Estem amb les nostres companyes, però és una situació diferent. És bastant difícil i dur. Personalment, és força dur mentalment això i no hi ets per poder estar", ha comentat la migcampista del Barça. Declaracions que justifiquen la renúncia al passat Mundial i que, al mateix temps, confirmen els canvis que vol realitzar la RFEF en l'entorn de la selecció espanyola femenina.

Mapi León y Patri Guijarro tras abandonar la concentración de la seleccion espanyola / Foto: EFE
Mapi León i Patri Guijarro després d'abandonar la concentració de la selecció espanyola / Foto: EFE

¿L'inici d'una nova etapa?

Amb tot aquest context, caldrà veure si el pròxim divendres, a partir de les 18:30 hores, quan Espanya disputi el primer partit de la UEFA Nations League contra Suècia, s'inicia una nova etapa a la selecció espanyola que garanteixi l'harmonia amb Montse Tomé o si, al llarg dels mesos vinents, quan es vagin coneixent les pròximes convocatòries, els canvis promesos no arriben i les jugadores tornen a plantar-se. La situació sembla que es va esclarint, però encara queden moltes incògnites que el temps s'encarregarà de resoldre.