El Barça guanya al mític Old Trafford per primera vegada en la seva història, tot i un pobre partit, i s'endú els somnis del Manchester United (0-1). Un solitari gol de Luke Shaw en pròpia porteria a la primera meitat ha estat suficient perquè els blaugrana s'enduguin el primer cara a cara dels quarts de final de la Champions League.

Una genialitat

Dia gran a Old Trafford, al Teatre dels Somnis, amb el duel entre dos dels setze millors d'Europa: el Manchester United i el Barça. Amb l'onze de gala per als blaugrana, comandats per Messi, i amb un onze molt defensiu per als red devils, amb cinc defenses.

Des del primer minut que el Barça ha volgut fer-se l'amo i senyor del partit. Els culers ja es van exhibir en les exigents visites a Wembley i al Santiago Bernabéu, i volien guanyar per primera vegada en la seva història al majestuós camp del United. I la millor manera de fer-ho era amb un partit d'aquells en mode "copa linda y deseada" que va dir Messi a l'inici de la temporada.

suarez smalling barça united efe

Bé en la pressió, bé en la sortida de pilota i bé en el perill que creava el Barça. Fins que Messi ha fet una diagonal dins l'àrea, rebent d'esquenes, i servint una gran assistència al segon pal on esperava la pilota Luis Suárez. L'uruguaià ha fet un cop de cap en direcció a la porteria rival i Shaw s'ha fet un autogol al minut 12. Anul·lat primerament per l'àrbitre per fora de joc, però que el VAR ha rectificat.

Un pas enrere

Amb el Barça amb el marcador a favor, l'equip ha fet un pas enrere. Més que per la falta d'intensitat dels futbolistes blaugrana, per la marxa més que ha posat el Manchester United. Sergio Busquets ha ajudat els anglesos amb una targeta groga i una imprecisió poc habitual en ell.

El Barça ha quedat mig tocat tot i anar per davant en el marcador i els somnis dels 75.000 aficionats d'Old Trafford s'anaven recuperant. Entre errada i errada blaugrana i calvacada i calvalcada dels locals, els culers han començat a patir. El marcador estava a favor, però cada centrada a l'àrea blaugrana era una mica més de patiment.

pogba busquets barça united efe

Sort de les pilotes guanyades per alt de Piqué i de les intervencions de mèrit de Ter Stegen. Messi no ha estat gaire connectat, i menys després de quedar estabornit i amb sang a la cara per un cop de mà d'Smalling a la mitja hora de partit.

Coutinho ha estat el futbolista més actiu i això no era una bona notícia. De Gea ha estat providencial amb dues aturades que podrien haver posat l'eliminatòria molt de cara per al Barça. I Ernesto Valverde ha hagut de recórrer als canvis.

Somni blaugrana

Sergi Roberto i Arturo Vidal han hagut de sortir per posar una línia de quatre al mig del camp i intentar frenar les envestides del United. Patiment i més patiment del Barça per anar passant els minuts i veient cada vegada més clar que el solitari gol al primer temps seria definitiu.

jordi alba young barça united efe

Tot i els contracops finals del Barça, el partit ha estat clarament dominat pel United excepte en els primers minuts. Tampoc ha estat un duel amb grans ocasions de gol, però una meravella del Barça ha estat suficient per endur-se part dels somnis d'Old Trafford.

Vint minuts i res més. El Barça guanya al Manchester United per primera vegada a l'estadi dels 109 anys d'història, el Teatre dels Somnis, i el Camp Nou decidirà dimarts vinent. El Barça ho té tot de cara per passar a les semifinals, però a Barcelona no pot passar allò que va desesperar els culers a Roma fa un any.